Go to Top

Evro ostaja močan! Tudi nasproti ameriškem dolarju!

Evro je kot valuta v zadnjih mesecih močno pridobil na vrednosti! Po zadnjih podatkih investitorji držijo morda svoje pozicije v največji meri od leta 1999. Celo investicijski skladi držijo pozitivne izglede za evro valuto! Je to morda razlog, da so ZDA prenehale z obtoževanji, da gre pri kvantitativnem popuščanju ECB za valutno manipulacijo?

Informativni izračun plače

Podjetje DATA d.o.o. nudi storitve, ki podjetnikom privarčujejo čas in trud, ki ga drugače porabijo za vodenje svojih podjetij. Pri nas lahko podjetnik koristi popolne računovodske storitve, izkoristi lahko tudi pravno svetovanje ali nasvet davčnega strokovnjaka. Kar je najboljše je, da ima lahko vse to na enem mestu!

Tudi podjetniki-začetniki se srečajo z dilemami ali zagatami, ki zlahka vplivajo na usodo njihovega posla. Podjetnik za svoje poslovanje potrebuje pomoč izkušenih in pomoč strokovnjakov, saj je drugače lahko veliko njegovega truda in časa zaman! Pišite nam na [email protected] za ponudbo Vaše prihodnje računovodske rešitve!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Evro je proti dolarju pridobil 11% od marca 2020!

Potrebujete davčno svetovanje? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Velik dela svoje rasti lahko evro pripiše dejansko padcu vrednosti ameriškega dolarja. To je signifikantno, saj ameriški dolar velja v svetu kot prva valuta rezerve. Šibkost dolarja so strokovnjaki pripisali masivni politiki stimulusnih programov za zajezitev posledic epidemije v ZDA ter nadaljujočem se sporu med ZDA in Kitajsko.

Vendar globalni analitiki opažajo nevaren trend, kjer ni le evro pridobil na vrednosti napram ameriškem dolarju, ampak tudi zlato in »skoraj vse ostalo«!

BRUTO NETO PLAČA

Močan evro lahko zmanjša izvoz držav članic v tretje države!

Rast evro valute lahko prinese probleme izvoznikom v državah članicah EU, ki izvažajo v tretje države. To lahko striže krila zmanjšanemu tveganju, ki ga povezujemo z močno valuto. To posebej velja za EU, saj imajo države članice izjemno odprta gospodarstva. V povprečju predstavlja izvoz držav članic 30 % njihovega BDP-ja.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Potrebujete davčni nasvet? Rezervirajte si termin pri našem davčnem svetovalcu! Pišite nam na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja