Go to Top

Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Predavatelj: mag. Dario Berginc | Dunajska cesta 136, Ljubljana | 90 min.

Evropska sredstva so na voljo, ste pripravljeni?

Vsebina izobraževanja

Spoznajte predavatelja

mag. Dario Berginc
Vodja oddelka za razpise in razvoj

Dario Berginc je do sedaj izdelal že več kot sto poslovnih načrtov in razpisnih vlog za podjetnike, s področja strategij pa dela tudi doktorat.

Za evropska sredstva lahko kandidirajo in jih prejmejo tudi mikro in mala podjetja, vendar je dobro, če se na razpise pravočasno pripravite.

Evropska sredstva so pomemben del razvoja in rasti uspešnih podjetij v EU, svojo konkurenčnost pa lahko z njimi okrepite tudi v vašem podjetju. Z evropskimi sredstvi lahko sofinancirate investicije v osnovna in obratna sredstva ali pa zaposlujete nove sodelavce, jih namenite za izobraževanja ali usposabljanja. Če boste na pridobivanje evropskih sredstev dobro in pravočasno pripravljeni imate večje možnosti, da jih boste dobili.

Na seminarju vam zato predstavimo, kje lahko najdete aktualne razpise, kako se lotiti priprave besedila prijave na razpis in na kaj morate biti pri tem pozorni. Odločevalci bodo vaše podjetje, vašo poslovno zamisel in druge načrte spoznali samo preko vaše prijave, zato jo morate pripraviti čimbolj kakovostno. Na razpise se morate pripraviti vnaprej, saj kljub temu, da so roki oddaje projektne dokumentacije običajno dovolj dolgi, celotnega projekta ne morete začeti pripravljati šele, ko je objavljen konkreten razpis. Na razpise morate biti pripravljeni vnaprej!

Preden se lotite prijav na razpise za evropska sredstva, morate pripraviti kakovosten poslovni načrt. Zato smo vam pripravili seminar Kako pripraviti uspešen poslovni načrt in delavnico, na kateri boste v štirih urah izdelali enostaven poslovni načrt.

Program

Kaj je potrebno vedeti o sredstvih EU, ki so na voljo?
  • Pomen evropskih politik, strategij in programov in njihova povezava z razpisi.
  • Katere politike, strategije in programe poznamo?
  • Osnovne značilnosti najpomembnejših razvojnih programov.
  • Domači razpisi in razpisi EU – razlike in značilnosti.
Kako se lotiti pridobivanja EU sredstev?
  • Kako poiskati aktualne razpise?
  • Kako se lotiti prijave na javni razpis?
  • Katerim napakam se lahko izognemo?

Komu je izobraževanje namenjeno?

Podjetnikom, ki razmišljajo o pridobivanju evropskih sredstev za sofinanciranje zagona podjetja, poslovanja podjetja, investicij, zaposlovanja, izobraževanja ali razvojnih projektov.

Termina

torek, 19. 12. 2017 14:00 do 15:30

torek, 23. 01. 2018 11:00 do 12:30

Vaša naložba v znanje

Seminar je brezplačen!

Prijavite se

Prijavo na seminar lahko opravite tudi preko telefona na 01 6001 530 ali data@data.si. Preverite tudi seznam ostalih izobraževanj.

Udeleženci tega izobraževanja so izbrali tudi

zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Vsi ljudje imamo ideje in prebliske. O njih se pogovarjamo s prijatelji na kavi, a smo pogosto preveč previdni. Zato le redki zberejo pogum, v svojih idejah prepoznajo poslovno priložnost in jih uresničijo. Udeležite se brezplačnega seminarja in spremenite svoje zamisli in hobije v priložnost za zaslužek. Več informacij

kako pripraviti uspešen poslovni načrt

Kako pripraviti uspešen poslovni načrt?

S poslovnim načrtom se podjetnik pripravi na prihodnje korake na svoji poslovni poti in začrta smer razvoja poslovanja podjetja. V poslovnem načrtu preveri svojo poslovno idejo, oceni prodajo in stroške ter tveganja, s katerimi se bo moral soočiti. Več informacij