Go to Top

Zakon o digitalni vključenosti sprejet – kaj prinaša?

Zakon o digitalni vključenosti – kdo bo prejel bone?

Zakon o digitalni vključenosti so poslanci sprejeli. Med drugim prinaša digitalne bone za 150 evrov. Kdo jih bo dobil in zakaj bodo namenjeni? Mimogrede, bi želeli stopiti na lastno podjetniško pot? Ustanovite podjetje pri nas na Dati! Kolebate med d.o.o. in s.p.? Bi potrebovali podjetniško svetovanje? Pokličite na našo telefonsko številko 01/600-1530 ali pa nam pišite na data@data.si, kjer smo vam na voljo za morebitna vprašanja.

Informativni izračun plače

Zakon o digitalni vključenosti – digitalni boni v vrednosti 150 evrov

Že pred tremi tedni smo pisali o novih bonih, ki so bili takrat samo predvideni. Sedaj je bil zakon o digitalni vključenosti tudi uradno sprejet. Prejeli jih bodo študenti, dijaki ter učenci zadnjih treh razredov osnovne šole. Ti bodo lahko z boni kupili novo, obnovljeno in rabljeno računalniško opremo pri ponudnikih s sedežem v Sloveniji. Do bonov bodo upravičeni tudi starejši od 55 let, ki se bodo udeležili subvencioniranih tečajev.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Bolniška brez potrdila podaljšana!

Boni na podoben način kot turistični boni

Boni bodo delovali na podoben način kot turistični boni. In sicer bodo vpisani v obliki dobroimetja pri Fursu. Možno jih bo združevati znotraj družin. Prve boni bodo lahko izkoriščeni 15. junija letos. Zakon o digitalni vključenosti sicer prinaša tudi druge ukrepe. Med ključnimi so na primer subvencije za dvig digitalnih kompetenc, sooblikovanje politik resornih ministrstev in izvedba izobraževalnih in promocijskih kampanj.

Preverite, koliko bodo znašali prispevki za s.p. v 2022!

Slovenija na področju digitalizacije za evropskim povprečjem

Zgolj 55 odstotkov odraslih Slovencev ima osnovne digitalne kompetence, kar je premalo za enakopravno vključevanje v digitalno družbo. Do leta 2028 je cilj, da bo imelo vsaj 80 % odraslih osnovna digitalna znanja. Zakon o digitalni vključenosti oz. z njim želijo spodbuditi mlade nad poklici prihodnosti, ki jih danes primanjkuje. Prav tako pa želijo z zakonom starejšim od 55 let omogočiti, da s pomočjo brezplačnih tečajev pridobijo osnovne digitalne veščine. Prvi takšni subvencionirani tečaji bi se naj začeli letos jeseni.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja