Go to Top

Spet na voljo vavčerji za digitalni marketing in za dvig digitalnih kompetenc…

…a le za tiste s sedežem podjetja na kohezijskem področju Vzhodna Slovenija. Vavčerji so za ta podjetja ponovno na razpolago od vključno 7.9.2019. Tudi vavčerji za pridobitev certifikatov kakovosti in tržnih raziskav tujih trgov spadajo pod to novo omejitev.

Informativni izračun plače

Kaj so vavčerji?

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Rok Gros, DataRok Gros, Data

V letu 2019 je Slovenski podjetniški sklad (SPS) pričel s vzpostavitvijo spodbud manjših vrednosti za mikro, mala in srednje velika podjetja, t.i. vavčer. Ta sistem omogoča bistveno poenostavljen dostop do sredstev, s pomočjo katerih bodo podjetja krepila svojo konkurenčnost in kompetence ter tako povečala dodano vrednost na zaposlenega.

Vavčerji so oblikovanih po različnih sklopih. Več o temu si lahko preberete na spletni strani Slovenskega podjetniškega sklada (SPS). Na primer v primeru statusnega preoblikovanja podjetja iz s.p. v d.o.o. lahko koristite vavčer za statusno preoblikovanje in pri tem je zunanji davčni svetovalec lahko tudi naše podjetje Data d.o.o.. Povprašajte za ponudbo na data@data.si.

>>> Naročite se na naše e-novice, da ne boste zamudili pomembnih novosti s področja podjetništva.

Vavčer za digitalni marketing ima omejen izbor zunanjih sodelavcev…

Nekateri vavčerji so tudi dodatno omejeni, kot je pri vavčerju za digitalni marketing, kjer se omejuje izbor zunanjih izvajalcev na tiste, ki niso presegli kvote največ 10 odobrenih vlog prijaviteljev v koledarskem letu. Drugi vavčerji imajo tudi omejitev na le enkratno koriščenje v obdobju 2019-2023, kot sta vavčerja za tržne raziskave tujih trgov in dvig digitalnih kompetenc.

Pravni nasvet

Po novem vavčerji zahtevajo oddajo vlogo preko spletnega portala…

Potrebujete zanesljiv računovodski servis

Marina Arh, DataMarina Arh, Data

S 7.9.2019 se za vavčerje uvaja elektronski portal za oddajo e-vlog, kot tudi zahtevkov za izplačilo. Za dostop do e-Portala potrebujete kvalificirano digitalno potrdilo, kot je SIGEN-CA, ki jo pridobite na lokalni Upravni enoti.

Vavčerji, za katere ste že posredovali vlogo v fizični obliki…

Vsi tisti, ki ste že posredovali vlogo v fizični obliki pred 7.9.2019, morate poslati zahtevek za izplačilo tudi v fizični obliki. Pri vavčerjih je k zahtevku za izplačilo po novem potrebno priložiti tudi ponudbo izbranega zunanjega izvajalca. Pri uveljavljanju zahtevka za izplačilo se upoštevajo zgolj upravičeni stroški, ki so bili poravnani s strani upravičenca.

Za dodatne informacije nam pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja