Go to Top

Vam bo FURS poslal SMS?

Za plačilo oktobrskih prispevkov za socialno varnost bodo kmetje in osebe, ki so prostovoljno vključene v socialna zavarovanja, od Finančne uprave RS (FURS) namesto položnic dobili SMS.

Sporočilo na prenosni telefon (SMS) bo vsebovalo vse potrebne podatke za plačilo prispevkov.  Kmete in prostovoljno vključene v socialna zavarovanja pozivamo, naj preverijo, ali so FURS za namene obveščanja že sporočili svojo mobilno številko. Če je še niso, pa bi želeli dobiti SMS namesto UPN (položnic), naj jim to sporočijo čim prej.

Dnevi podjetništva 2018

Si sami plačujete prispevke za delovno dobo, a imate dobro idejo za posel? Vabljeni na naše brezplačno izobraževanje Zasluži s svojim hobijem ali idejo, kjer vam pomagamo ugotoviti, ali je vaša poslovna ideja zmagovalna.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

FURS poslal SMSPrva obveščanja prek SMS sporočil bodo 16. novembra 2018. Zavezanci bodo v sporočilu obveščeni o višini zneskov prispevkov za socialna zavarovanja, ki jih je treba plačati za oktobrsko obračunsko obdobje. V sporočilu bodo še ostali podatki, ki so potrebni za plačilo obveznosti (številka TRR in sklic). Podatki o višini zneskov prispevkov za socialno varnost v SMS sporočilu bodo pripravljeni mesečno na podlagi zadnjega veljavnega dokumenta na eDavkih na dan 15. v mesecu za pretekli mesec.

Kako lahko javite številko za SMS obveščanje?

Telefonsko številko in naslov elektronske pošte skupaj z dovoljenjem za njihovo uporabo za namen splošnega obveščanja se ureja v profilu zavezanca na portalu eDavkih, preko zavihka »Zbiranje podatkov na podlagi privolitve«. Zavezanec ali njegov pooblaščenec lahko sam na portalu eDavki ureja te podatke ali pa odda pisno vlogo na svoj pristojni finančni urad. Če se bodo zavezanci odločili podatek o svoji telefonski številki sporočiti v pisni obliki, to storijo na obrazcu, ki je objavljen na portalu eDavki. Vložijo ga na finančni urad, kjer imajo prebivališče.

S FURS sporočajo, da bodo zaenkrat SMS obveščanje uporabljali samo za opisani namen. Postopoma bodo dodajali še druga obveščanja prek SMS sporočil ali elektronske pošte.

Zapleteno? Pri plačevanju prispevkov vam lahko pomagajo naši računovodski svetovalci.

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja