Go to Top

Usposabljanje na delovnem mestu

Usposabljanje na delovnem mestu – priložnost, da zaposlite novega sodelavca? Preverite, ali ste upravičeni do povrnitve stroškov za usposabljanje na delovnem mestu pri javnih povabilih, ki jih je pred kratkim objavil Zavod RS za zaposlovanje! Za prijavo boste potrebovali tudi pogodbo o zaposlitvi. Za pravni nasvet pri pripravi pogodbe o zaposlitvi se obrnite na naše pravne strokovnjake.

Informativni izračun plače

Usposabljanje na delovnem mestu

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je objavil spremembe pri štirih javnih povabilih: usposabljanje na delovnem mestu, usposabljanje na delovnem mestu – mladi, usposabljanje na delovnem mestu za osebe z mednarodno zaščito in delovni preizkus.

Od sedaj naprej usposabljanja na delovnem mestu trajajo enotno 3 mesece. Zavod RS za zaposlovanje lahko izjemoma odloči, da usposabljanje traja 2 meseca. Tako se Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) odloči npr. pri usposabljanju na enostavnih ali manj zahtevnih delovnih mestih.

V kolikor vas zanima hitra registracija podjetja ali s.p. nas kontaktirajte ali pa si rezervirajte brezplačen termin.

Cilj javnega povabila je usposabljanje 1049 dolgotrajno brezposelnih, starejših in nižje izobraženih ter 980 brezposelnih mladih na delovnih mestih pri delodajalcih iz vse Slovenije.

V letu 2019 je za program usposabljanja na delovnem mestu namenjenih 2,4 milijona evrov. Za usposabljanje mladih je namenjenih 2,5 milijona evrov, pri čemer 80 odstotkov sofinancira EU, 20 odstotkov pa slovenski proračun.

Pravni nasvet

Olajšave za delodajalce za usposabljanje na delovnem mestu

Potrebujete zanesljiv računovodski servis

Marina Arh, DataMarina Arh, Data

Spremembe bodo olajšale dostop do trga dela iskalcem zaposlitve. Pomenile bodo tudi višji znesek upravičenih stroškov za delodajalca, ki usposablja brezposelno osebo na delovnem mestu. Delodajalci bodo namesto dosedanjih 370 EUR za 2-mesečno usposabljanje dobili 526 EUR oz. namesto dosedanjih 493 EUR za 3-mesečno usposabljanje dobili 732 EUR.

Do višjega povračila stroškov so upravičeni tudi delodajalci, ki na delovnem mestu usposabljalo osebe z mednarodno zaščito ter za delovni preizkus. Delodajalci bodo namesto dosedanjih 250 EUR mesečno dobili 373 EUR. Za delovni preizkus bodo namesto dosedanjih 206 EUR mesečno dobili 278 EUR.

Če želite preverite kakšna plača vam pripada glede na podpisano pogodbo o zaposlitvi, uporabite naš spletni kalkulator za izračun plače.

Za prijavo na katero izmed javnih povabil, boste poleg ostale dokumentacije, potrebovali tudi pogodbo o zaposlitvi.

Priprava pogodbe o zaposlitvi za usposabljanje na delovnem mestu

Pripravo pogodbe o zaposlitvi lahko zaupate našim pravnim strokovnjakom. Za vas lahko pripravimo pogodbo o zaposlitvi za določen čas ali pogodbo o zaposlitvi za nedoločen čas ter določimo pogoje dela, v skladu z veljavno zakonodajo na področju delovnega prava, kolektivnimi pogodbami ter internimi akti.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja