Go to Top

Ugovor zoper informativni izračun dohodnine 2021 samo do 3. maja!

Ugovor zoper informativni izračun dohodnine 2021

Ugovor zoper informativni izračun dohodnine 2021 lahko oddate samo še do 3. maja 2022. To seveda velja za tiste, ki so informativni izračun dohodnine 2021 prejeli v prvem svežnju. Imate slučajno dileme glede dohodnine tudi vi? Ali bi slučajno potrebovali pomoč pri pripravi ugovora na informativni izračun dohodnine? V našem podjetju Data imamo tudi odlične davčne strokovnjake, ki vam lahko odgovorijo na vse vaše davčne dileme. Za termin strokovnega svetovanja lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišete na data@data.si.

Informativni izračun dohodnine

Ugovor zoper informativni izračun dohodnine 2021 možen le še nekaj dni!

Rok, do katerega lahko vložite ugovor zoper informativni izračun dohodnine 2021 je torek, 3. maj 2022. To seveda velja za tiste, ki so informativne izračune dohodnine prejeli v prvem svežnju v začetku aprila. Furs je namreč 31.3.2022 poslal 989.325 informativnih izračunov za leto 2021. Če informativnega izračuna še niste preverili in pregledali, to storite čim prej. V kolikor ugotovite napake, morate oddati ugovor zoper informativni izračun dohodnine 2021. Tega lahko oddate tudi prek portala eDavki, in sicer zgolj z davčno številko in geslom prek računalnika, tabličnega računalnika ali pametnega mobilnega telefona.

Želite ustanoviti d.o.o. ali odpreti s.p.?

davčno svetovanje

Preberite tudi – Regres za leto 2022 višji kot lani!

V katerem primeru morate oddati ugovor zoper informativni izračun dohodnine 2021?

Pri informativnem izračunu dohodnine morate natančno pregledati in preveriti, ali so vključeni vsi podatki o vaših prejetih dohodkih, ki so obdavčeni z dohodnino. Navedene podatke primerjajte z podatki o dohodkih, ki ste jih prejeli od svojega izplačevalca. Če ste ugotovili, da podatki niso pravilni ali so pomanjkljivi oz. da je davčna obveznost prenizko ali previsoko ugotovljena, morate podati ugovor zoper informativni izračun dohodnine 2021. Preverite tudi nekatere posebnosti pri informativnih izračunih, o katerih smo več pisali v tem članku. Če ugotovite nepravilnosti in jih ne sporočite Fursu, storite davčni prekršek, za katerega je zagrožena globa od 250 do 400 evrov.

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

Ugovor zoper informativni izračun dohodnine 2021 tudi, če niste uveljavljali vzdrževanih družinskih članov

Ugovor zoper informativni izračun dohodnine 2021 vložijo tudi zavezanci, ki do izdaje informativnega izračuna dohodnine niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane. V pomoč vam je lahko tudi naš kalkulator za informativni izračun dohodnine – olajšava za otroke.

Preberite tudi – Dohodninska lestvica 2022 se je vendarle spremenila!

Kdaj ugovor zoper informativni izračun dohodnine 2021 ni nujen?

Če je vaš informativni izračun dohodnine dejansko takšen kot mora biti, potem ne rabite storiti ničesar. Informativni izračun bo poteku roka za ugovor samodejno postal odločba. Ugovora zoper informativni izračun dohodnine 2021 ni potrebno vložiti niti, če je razlika med zneski dohodkov in informativnega izračuna in zneski dohodkov iz obvestil, ki ste jih prejeli s strani izplačevalcev, v skupnem znesku nižja od 1 evra. Zaradi zaokroževanja zneskov lahko namreč pride to manjših razlik, ki znašajo nekaj centov.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Do kdaj plačilo in do kdaj vračilo dohodnine?

Za tiste, ki ste informativni izračun dohodnine 2021 prejeli v prvem svežnju, je rok za plačilo premalo plačane dohodnine 2. junij 2022. Preveč plačana dohodnina pa bo zavezancem nakazana na plačilni račun do 31. maja 2022. Zadnjega maja bo Furs poslal tudi drugi sveženj informativnih izračunov dohodnine 2021.

Želim se prijaviti na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja