Go to Top

Subvencije za zaposlitev: do 11.000 evrov

Subvencije za zaposlitev

Subvencije za zaposlitev bodo prejeli vsi še letos, ki bodo zaposlili mlade v okviru programa Trajno zaposlovanje mladih zaposlili do konca oktobra. Delodajalci lahko pridobite subvencijo za zaposlovanje mladih, ki še niso dopolnili 30 let, so prijavljeni v evidenci brezposelnih ter vam jih je Zavod RS za zaposlovanje predlagali za vključitev v program. Trenutno so na voljo sredstva samo za zaposlitev oseb iz zahodne kohezijske regije. Za vzhodno regijo so sredstva že porabljena).

Subvencija za zaposlitev mladih znaša 5.000 evrov. Delovno razmerje mora biti sklenjeno za nedoločen čas in za polni delovni čas. Za krajši delovni čas, a ne krajši od 20 ur, lahko zaposlite invalide, ki v skladu z odločbo o invalidnosti lahko delajo le krajši delovni čas. Poleg tega lahko delodajalci za osebe mlajše od 26 let, ki so 6 mesecev brezposelne, uveljavljajo še davčno olajšavo.

Obveznosti delodajalcev od A do Ž

Poznate vse obveznosti delodajalcev? Posledice poslovanja, ki ni usklajeno z zakonodajo, so pogosto neprijetni obiski različnih inšpekcij. Pravniki podjetja Data, d.o.o., se med svetovanjem srečujejo z mnogimi konkretnimi primeri, ko so podjetja zaradi visokih glob in ostalih sankcij v resnih težavah. V večini primerov pa bi se tem zapletom lahko izognili, če bi bili seznanjeni z vsemi obveznostmi, ki se od delodajalca pričakujejo od dne ustanovitve podjetja. Naši pravniki so jih zbrali na enem mestu – vabimo vas na brezplačen seminar o vseh obveznostih delodajalcev.

Za delodajalce, ki cenijo izkušnje

subvencije za zaposlitevV okviru programa Aktivni do upokojitve pa so na voljo subvencije za zaposlitev starejših od 58 let iz vzhodne kohezijske regije. Na razpis lahko kandidirajo delodajalci iz vseh regij. V zaposlitev s pomočjo subvencije se lahko vključijo brezposelniki so dopolnili 58 let. Pogoj je tudi, da so prijavljeni v evidenci Zavoda za zaposlovanje.

Za zaposlitev je na voljo visoka subvencija (11.000 evrov), ki jo lahko delodajalci kombinirajo še z oprostitvijo plačila prispevkov delodajalca v skladu z interventnim zakonom. Če zaposlite starejše od 55 let, ki so najmanj 6 mesecev prijavljeni med brezposelnimi, lahko v skladu s tem zakonom za največ prvih 24 mesecev njihove zaposlitve uveljavljate oprostitev plačila prispevkov delodajalca. Oprostitev plačila se nanaša na prispevke delodajalca za socialno varnost. To so prispevki za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, zdravstveno zavarovanje, zavarovanje za starševsko varstvo in zavarovanje za brezposelnost.

Zaposlovanje novih sodelavcev in pravilna računovodska obravnava prejetih subvencij zahtevajo strokovno računovodsko podporo. Pri tem se lahko zanesete na izkušnje računovodskega servisa Data.

Veste, kdo se bo lahko upokojil v letu 2018?

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Pogosto pa je samozaposlitev najboljša rešitev. Prednosti in slabosti  pretehtajte na brezplačnem izobraževanju. Nato je do ustanovitve podjetja na VEM točki Data samo še korak.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja