Go to Top

Subvencije za zaposlitev: delodajalcu za mlado brezposelno osebo 7.250 evrov

Zavod za zaposlovanje RS je objavil Prvi izziv 2015, s katerim bodo podelili subvencije za zaposlitev 2.859 mladih brezposelnih iz vzhodne Slovenije. Za vsako novo zaposleno osebo bodo lahko delodajalci prejeli subvencije za zaposlitev v višini 7.250 evrov. Delitev na vzhodno in zahodno Slovenijo ne velja za delodajalce, ampak le za brezposelne delodajalec ima lahko sedež v katerikoli regiji v Sloveniji.

prvi izziv 2015

Za program Prvi izziv 2015 in za zaposlovanje mladih brezposelnih so Republika Slovenija, Evropska unija iz Pobude za zaposlovanje mladih in Evropski socialni sklad namenile 20,7 milijona evra.

Kdo se lahko vključi v program?

Delodajalci lahko subvencije za zaposlitev pridobijo za mlade, ki so:

  • v Sloveniji prijavljeni med brezposelnimi najmanj 3 mesece,
  • so starejši od 15 in mlajši od 30 let,
  • imajo stalno prebivališče v vzhodni Sloveniji in v kateri od občin iz seznama.
  • se ne izobražujejo ali usposabljajo.

Delodajalec ne more pridobiti te subvencije, če bi želel zaposliti mlado osebo, ki je bila pri njem že zaposlena s pogodbo o zaposlitvi v minulih 12 mesecih ali je bila pri njem že vključena v usposabljanje na delovnem mestu ali v delovni preizkus. Hkrati subvencije ne more pridobiti mlad brezposelni, ki bi se samozaposlil v lastniški gospodarski družbi, društvu, združenju društev, v ustanovi ali zavodu, ki jo osebno vodi.

izobraževanje

Funkcije za podjetnike

Če imate svoje podjetje, morate tudi kadrovati. Ali poznate vse ostale funkcije, ki jih mora v svojem podjetju obvladati vsak podjetnik, preden se njegovo podjetje tako razširi, da lahko vsako od njih opravlja druga oseba?

Več informacij

Javno povabilo Prvi izziv 2015 je namenjeno spodbujanju mladih brezposelnih s stalnim prebivališčem v vzhodni Sloveniji, a se nanj lahko prijavijo delodajalci iz vse Slovenije, če zaposlijo osebo iz katere od naštetih občin. Podjetje, ki želi pridobiti subvencijo za zaposlitev mlade brezposelne osebe na podlagi tega povabila, mora biti najmanj eno leto vpisano v poslovni register Slovenije, ima že zaposleno vsaj eno osebo in v zadnjih 12 mesecih ni odpuščal ter druge pogoje, ki si jih lahko preberete tukaj.

Delodajalci bodo lahko pri zaposlitvi mladih prejeli subvencijo v višini 7.250 evrov.

Klikni in deli

Na javno povabilo se delodajalci prijavite tako, da predložite ponudbo za subvencionirano zaposlitev na pristojno območno službo Zavoda za zaposlovanje RS, vse vloge pa nato obravnava strokovna komisija. Nato z zavodom podpišete pogodbo o dodelitvi subvencije, mlad brezposelni nato podpiše pogodbo o vključitvi v program z zavodom, z delodajalcem pa pogodbo o zaposlitvi.

Mladi brezposelni osebi vsaj 15 mesecev delovne dobe

Podjetja lahko za brezposelne mlade prejmejo subvencije za zaposlitev v višini 7.250 evrov, pri tem pa morajo osebo zaposliti za najmanj 15 mesecev, vendar ni pomembno, ali za določen ali za nedoločen čas. V to obdobje je vključeno tudi trimesečno poskusno delo. Delodajalci morajo mlado, brezposelno osebo zaposliti za polni delovni čas, pri zaposlitvi invalida za krajši delovni čas pa se izplača sorazmerno nižja subvencija za zaposlitev.

Podjetja oziroma delodajalci se lahko na javno povabilo za pridobitev subvencije za zaposlitev za mlade prijavijo vse do porabe sredstev ali najkasneje do 30. 6. 2016.

Če potrebujete individualen nasvet v zvezi z zaposlovanjem ali upravljanjem podjetja, se lahko obrnete na naše kadrovske svetovalce na 01 600 1530 ali pa nam pošljite email na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja