Go to Top

Spletna trgovina za novince

Nezaupanje v elektronsko poslovanje se končno končuje tudi pri nas in marsikatero podjetje oziroma podjetniki selijo posel na splet. Natančneje, odprejo spletno trgovino. Spletna trgovina je tudi  nasploh izredno učinkovito orodje za povečanje prodaje. Temu primerno se vsakodnevno veča število zgodb o uspehu tistih, ki se ukvarjajo zgolj s prodajo preko interneta. Zakaj ne bi torej poskusili tudi vi? Če ste novinec/ka na tem področju berite naprej.

Spletna trgovina za novinceBistveno vprašanje: ali uporabniki sploh potrebujejo vaše produkte ali storitve?

Zagotovo gre za ključno vprašanje, katerega si morajo postaviti tisti, ki sploh še nimajo izkušenj s prodajo (tisti, katerim spletna trgovina predstavlja zgolj neke vrste podaljšek, lahko ta del mirno preskočijo). Če bo vaša spletna trgovina samevala, košarice uporabnikov pa bodo prazne, izgubljate čas in denar. Po potrebi pokukajte h konkurentom (saj ste naredili pregled le-teh, kajne?), da boste dobili nek občutek.

Začnite počasi

Za začetek potrebujete zdrave temelje, zato se osredotočite na tisto, kar je najbolj prodajano. Ogromno podjetij je naredilo napako, ko je naenkrat ponudilo na stotine izdelkov naenkrat brez t.i. “rdeče niti”.

Bodite pozorni na raznolikost

Glavno pri tej točki je, da uporabniki ob prvem pogledu na vašo spletno trgovino najdejo kaj zase. Tudi največje “zvezde” te panoge, npr. Zappos in Amazon, redno spremljajo analitiko, statistiko družbena omrežja, da dobijo vtis, kaj je trenutno “in” in kakšne so potrebe uporabnikov. Redna nadgradnja tako same trgovine kot ponudbe je ključnega pomena pri obstojnosti le-te.

Podpora strankam

Tudi podpora strankam je ena tistih lastnosti podjetij, ki uspešne loči od malo manj uspešnih. Npr. že prej omenjeni gigant na področju spletne prodaje Zappos je zaslovel predvsem s svojo podporo strankam. S hitrim in kvalitetnim odzivom in informacijami boste strankam dali vedeti, da vam je dejansko mar za njih in vam njihov nakup veliko pomeni!

Vse to in še več pa izveste na predavanju Internacionalizacija poslovanja preko spletne trgovine s pravno obravnavo na letošnjih Dnevih podjetništva! Prijave so že odprte na povezaviNe preglejte tudi ostalih zanimivih in brezplačnih predavanj!
Prijava na Dneve podjetništva

Pripravil: Gašper Meden


Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja