Go to Top

Socialni transferji 2021 – ali so vam v prihodke všteli Covid dodatke?

Socialni transferji 2021

Socialni transferji 2021 – po mnenju Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ne bi smeli med prihodke posameznikov upoštevati prejetih Covid dodatkov v preteklem letu. Ministrstvo in FURS sedaj usklajujeta seznam upravičencev, ki bodo prejeli nove odločbe glede upravičenosti do socialnih transferjev.

Informativni izračun plače

Kaj so socialni transferji 2021

Potrebujete računovodsko svetovanje?

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Socialni transferji 2021 oziroma pravice iz socialnega varstva so pravice, ki posameznikom, ki si socialne varnosti ne morejo zagotoviti sami, nudijo upravičenje do različnih oblik pomoči in socialnovarstvenih storitev. Socialni transferji 2021 se financirajo iz državnega proračuna, proračunov občin in Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje.

 PRIJAVITE SE NA SEMINAR ZASLUŽI DENAR S SVOJIM HOBIJEM ALI IDEJO!

Socialni transferji 2021 – o katerih Covid dodatkih je govora?

Po pomoti so bili preko FURSa na pristojne centre za socialno delo posredovani podatki o covidnih dodatkih za delo v rizičnih razmerah, ki jih je uzakonil PKP, ki je pričel veljati konec leta 2020.

pravno svetovanje

Katerim zaposlenim se covid dodatki ne štejejo v izračun za socialne transferje?

Upravičenci, ki se jim covid dodatki za delo v rizičnih razmerah po PKP7 ne upoštevajo pri izračunu letnih pravic, so zaposleni v javni mreži socialnega varstva, in sicer v domovih za starejše, varstveno delovnih centrih, zavodih za usposabljanje, kriznih centrih pri centrih za socialno delo, nadalje pri izvajalcih socialnovarstvenih programov, ki izvajajo nastanitev, in pri izvajalcih pomoči na domu. Prav tako so upravičenci tudi zaposleni v mreži javne zdravstvene službe in v Uradu RS za oskrbo in integracijo migrantov.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Kaj je poročal FURS na CSD?

Delodajalci so morali na FURS poročati, za koga in v kakšni višini so izplačali dodatek za delo v rizičnih razmerah. Ti prihodki pa bi morali biti izvzeti iz letne odmere dohodnine. Zgodilo se je obratno – pri določenih so bili ti dodatki vključeni pri letni odmeri dohodnine, do katerih so imeli dostop CSD-ji in zato so se letos marsikomu socialni transferji 2021 izmaknili.

Želim se prijaviti na e-novice

Napaka je bila opažena in od 13.9. dalje vsi CSD-ji dobivajo podatke o prihodkih upravičencev, brez upoštevanja covid dodatkov.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja