Go to Top

Socialni prispevki za kmete drugače

Socialni prispevki za kmete se bodo od novega leta (1. januarja 2018) plačevali drugače kot doslej. Finančna uprava RS kmetom ne bo več pošiljala izpolnjenih plačilnih nalogov oziroma položnic, ampak bodo morali za izpolnitev plačilnega naloga poskrbeti sami. Tudi njim bo, tako kot samozaposlenim in družbenikom, obračune prispevkov za socialno varnost sicer pripravila, a jih bo vročila elektronsko preko sistema eDavki.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Imate kmetijo? Kaj morate vedeti, če bi želeli katerega od svojih hobijev ponuditi trgu s pomočjo dopolnilne dejavnosti na kmetiji?

Več informacij

Socialni prispevki za kmete po novem

Socialni prispevki za kmete bodo pripravljeni na obračunu in odloženi v sistem eDavki najkasneje do 10. v mesecu. Kmetje pa jih bodo morali nato sami na eDavkih prevzeti, izpolniti plačilni nalog (UPN) in jih s pomočjo ponudnika plačilnih storitev plačati. Socialni prispevki za kmete morajo biti poravnani najkasneje do 20. v mesecu na ustrezne transakcijske račune socialnih blagajn.

Prijava na izobraževanje

socialni prispevki za kmete

Kmetje, uredite si dostop!

Finančna uprava RS bo poskrbela, da bodo socialni prispevki za kmete po novem prvič obračunani in odloženi v sistem eDavki do 10. januarja 2018. Kmetje pa bodo morali do takrat poskrbeti, da si bodo uredili dostop do sistema eDavki. Lahko jih uporabljajo sami ali pa pooblastijo pooblaščenca, npr. računovodjo. Za dostop potrebujejo Sigenco ali katero drugo kvalificirano digitalno potrdilo. Na Finančni upravi RS kmete pozivajo, da to uredijo čimprej oziroma najpozneje do 10. februarja 2018.

Med našimi strankami so tudi kmetje! Se nam pridružite?
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Več o Sigenci smo pisali v prispevku Sigenca – digitalno potrdilo za vse priložnosti. Več o tem, kako se za kmete obračunajo prispevki za socialno varnost, pa si lahko preberete v prispevku Kmetijska dejavnost: prispevki od zavarovalne osnove so lahko do 20 odstotkov nižji.

Več informacij o tem, kaj potrebujete ob prijavi v eDavke, najdete na povezavi Finančne uprave RS. V kolikor se s tem ne želite ukvarjati, pa se nam lahko pridružite v našem računovodskem servisu. Dosegljivi smo na 01 6001 530 ali na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja