Go to Top

Roki za dohodnino 2017 v letu 2018 za fizične osebe

Zagotovo je 5. februar pri dohodnini datum, ki ga pozna največ fizičnih oseb. Takrat se namreč izteče rok za oddajo vloge za vzdrževane družinske člane. Vendar pa so za mnoge pomembni tudi drugih roki za dohodnino 2017.

(V spodnji seznam niso vključeni roki za dohodnino, ki so pomembni za kmete. Zanje bomo prispevek z roki za dohodnino 2017 objavili jutri).

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

Pomembni roki za dohodnino 2017 v letu 2018!

15. januar

 • Zavezanci morajo v skladu z roki za dohodnino oddati zahtevek za zmanjšanje davčne osnove od dohodka za oddajanje v najem zaradi uveljavljanja dejanskih stroškov. Najemodajalci lahko namesto normiranih stroškov v višini 10 odstotkov namreč uveljavljate dejanske stroške, ki ste jih imeli z oddajanjem svojega premoženja.

5. februar

->> Ste si že izračunali, kaj se vam najbolj izplača? 

Informativni izračun dohodnine za leto 2017

Izračun dohodnine 2017 – olajšava za otroke

28. februar

roki za dohodnino

3. april

 • Izteče se rok za napoved za odmero dodatnega davka od dohodkov članov poslovodstev in nadzornih organov. Gre za dodatni davek, ki je bil uveden za čas finančne in gospodarske krize, in sicer na dohodke fizičnih oseb, ki vodijo posle ali nadzorujejo poslovni subjekt. Pri tem se za poslovni subjekt šteje pravna oseba, ki je od države prejela poroštvo oziroma jamstvo ali sredstva za blažitev posledic finančne in gospodarske krize, na podlagi ukrepov, ki sta jih sprejela država.

15. junij

 • Do tega datuma morajo vse fizične osebe, ki so v letu 2017 prejele kakršenkoli dohodek prejeti informativni izračun dohodnine. Prejele ga bodo ne glede na to, ali bodo morale plačati dohodnino ali ne (tudi študentje, kmetje, itn.) oziroma ne glede na znesek dohodka.
Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

31. julij

 • Če zavezanec ne dobi informativnega izračuna dohodnine, je dolžan sam oddati napoved za odmero dohodnine. Zavezanci morajo sami oddati napoved za odmero dohodnine, če izračuna niso prejeli na dom do 15. junija.
 • Ta dan se izteče tudi rok za oddajo napovedi za dohodke iz tujine, če jih niste napovedali med letom!

31. december

Komentar (1)

 • Joze Kefer 14. Junija 2018 - 8:16 Odgovori

  Absolutno prevec napovedi, dovolj bi bil 1 obrazec z vsemi kategorijami in bi bila SAMO ena napoved. Informativni izracun pa je popolnoma nepotreben, sami stroski.
  V razmislek, posredujte na financno ministrstvo.
  Lp JK

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja