Go to Top

Primer dobre prakse – družinsko podjetje znova organiziralo najpomembnejši vinski festival pri nas!

Družinsko podjetje Koželj – Hiša dobrih vin je v začetku tega tedna že šestič zbrala na enem mestu 71 vinarjev iz Slovenije in tujine na festivalu Festvina. Na Brdo pri Kranju so vinarji prinesli v pokušino 706 različnih vzorcev vin od blizu in daleč. Ob slovenskih so se predstavili tudi vinarji iz Hrvaške, Italije, Bosne in Hercegovine, Avstralije, Francije, Čila, Španije, Nove Zelandije in Portugalske. Brezplačen dogodek je pritegnil okoli 1.500 obiskovalcev.

družinsko podjetje

družinsko podjetje

Letos so se lahko navduševali tudi nad kulinarično ponudbo, saj so se jim ob najboljših slovenskih vinarjih predstavili tudi najboljši slovenski vrhunski kuharji. Za obiskovalce je kuhalo osem najboljših slovenskih kuharjev – Andrej Kuhar, Janez Bratovž, Marko Pavčnik, Tomaž Kavčič, Igor Jagodic, Uroš Štefelin, Gorazd Potočnik in Borut Jovan, Bine Volčič pa se je družbi zaradi obveznosti priključil preko videokonference. Njihove recepte so namreč pri reviji Dober tek zbrali in uredili v knjigi Kuhajmo z najboljšimi in jo prav na 6. Festvinu predstavili javnosti.

Na festivalu je največji slovenski distributer vin predstavil tudi vrhunsko gostinsko opremo Italesse in novost – Coravin System, ki omogoča nalivanje vina iz steklenice, ne da bi izvlekli zamašek. Predstavili so tudi vodo iz Rogaške Slatine Namizo v posebni steklenici, ki je še posebej namenjena za spremljavo vrhunskim vinom in kulinariki.

Festival, ki ga družinsko podjetje Koželj organizira vsaki dve leti, je znova spremljal dež, vendar ta ni zmotil ne dnevnega dogajanja ne večerne zabave. Direktor podjetja Jože Koželj je zato obljubili, da bodo festival Festvina čez dve leti zagotovo ponovili.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja