Go to Top

Povprečna plača za julij se ni bistveno spremenila!

Povprečna plača za julij je v bruto znesku ostala približno enaka junijski. Neto povprečna plača pa se je v zasebnem sektorju celo zvišala!

Informativni izračun plače

Razmišljate o registraciji »normiranega« s.p.-ja? Pri podjetju DATA d. o. o. lahko opravite vse! Strokovnjaki vas še vodijo čez postopek! Pri nas zelo strokovno in enostavno poskrbimo za nove podjetnike, ki želijo pričeti z opravljanjem dejavnosti. Registracija, odgovori na osnovna vprašanja in celo izobraževanja so pri nas brezplačni. Tudi odgovore na zahtevna strokovna vprašanja, ki zahtevajo svetovanje naših računovodskih, davčnih ali pravnih strokovnjakov lahko dobite na istem mestu. Poskrbite, da bo vaš vstop v podjetništvo pravilno zastavljen in nam pišite na [email protected].

Skupinsko svetovanje bo koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s.p. in d.o.o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Povprečna plača za julij je v bruto znesku znašala 1.811,28 evra

Bruto povprečna plača je bila za 0,1 % nižja od junijske v letu 2020, realno gledano pa je bila približno enaka. Takšni majhni spremembi obeh je najverjetneje moč pripisati enakim COVID ukrepom v obeh mesecih. V obeh mesecih je ostala v veljavi subvencija za delo s skrajšanim delovnim časom in nadomestilo za začasno čakanje na delo.

BRUTO NETO PLAČA

Koliko se je potem spremenila povprečna neto plača?

Nekoliko je nižja povprečna plača v neto znesku, če se ta izračuna glede na število zaposlenih oseb na podlagi plačanih ur in ne glede na število zaposlenih oseb. V tem primeru bi bila bruto povprečna plača za julij 2020 nominalno nižja za 0,6 % od junijske.

Četrti protikoronski paket

Povprečna plača za julij se je povišala v zasebnem sektorju

Zasebni sektor je poskrbel, da se je neto povprečna plača zvišala za 1,4 %, med tem ko se je ta v javnem sektorju znižala za 2,3 %.

Potrebujete zanesljiv računovodski servis

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Bruto povprečna plača je najvišja v dejavnosti: oskrba z električno energijo, plinom in paro. Tam bruto znaša 2.577,01 evrov. A kljub temu se je v tem sektorju v primerjavi s prejšnjim mesecem plača tudi najbolj znižala – za 11,3 %. Razlog za znižanje so nižja izredna izplačila, ki so bila izplačana  za julij 2020.

Pravni nasvet

Sicer pa ima tudi Urad za makroekonomske analize in razvoj bolj črnogled pogled na bodoči razvoj in znižanje plač – tudi v zasebnem sektorju!

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja