Go to Top

Povprečna mesečna bruto plača zaposlenega v štiričlanski družini: koliko bo na TRR?

Povprečna mesečna bruto plača za prvo tromesečje letošnjega leta je znašala 1.575,81 evra. Z Datinim kalkulatorjem smo izračunali, kolikšno je dejansko nakazilo na TRR zaposlenega, ki s partnerjem živi v štiričlanski družini, ima dva otroka in je od kraja dela oddaljen 20 kilometrov. V službo se vozi z avtomobilom. V izračun smo upoštevali povprečnih 20 delovnih dni na mesec ter enega vzdrževanega otroka, ob predpostavki, da imata oba zaposlena povprečno mesečno plačo.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Želite dodatno zaslužiti? Pridite na naš BREZPLAČEN seminar o tem, kako lahko svoj hobi spremenite v posel!

Več informacij

Povprečna mesečna bruto plača + malica in prevoz = 1.249 €

bruto plačaIzmišljeni zaposleni osebi, katere povprečna mesečna bruto plača je 1.576 evra, poleg plače pripadata regres za prehrano med delom v znesku 3,62 evra na dan  – kar mesečno znese 72,4 evra – ter stroški prevoza na delo in iz dela, in sicer v znesku mesečne karte javnega prevoza oziroma v znesku kilometrine, če javnega prevoza ni. Znesek kilometrine je odvisen od cene bencina. Kilometrina se izplača v znesku 8 odstotkov cene 95-oktanskega bencina. Trenutni znesek povračila kilometrine (za 1 polni kilometer) znaša 0,09744 evra. Ob tem na Sindikatu vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture delavcev Slovenije še dodajajo, da se v davčno osnovo ne vštevajo stroški prevoza do višine 0,18 evra za vsak polni kilometer.

V našem primeru zaposleni prevozi 40 kilometrov dnevno, za kar mu na dan pripada 3,90 evra povračila. Mesečno (za 20 delovnih dni) to nanese 78 evrov.

Za našega izmišljenega zaposlenega mesečni stroški prevoza in malice njegovega delodajalca tako stanejo 150,4 evra.

Prijavite se na BREZPLAČEN seminar in si s hobijem zagotovite dodaten zaslužek!

Če vam delodajalec za pot do službe priznava stroške v višini mesečne karte javnega prevoza (avtobus oziroma vlak), so ti zneski načeloma višji. Pri tem velja opozoriti tudi na to, da se v pot od doma do delovnega mesta in nazaj vračunavajo vse oblike prevoza (npr. lokalni, medkrajevni avtobus), ki jih mora delavec dejansko uporabiti, da pride do kraja dela.

Zaposleni s povprečno bruto plačo, ki živi v povprečni družini, na račun dobi 1.249 evrov

Klikni in deli

Neto plača zaposlenega iz zgornjega primera znaša 1,044 evra. Ker smo v tem primeru pri vseh predpostavkah izhajali iz povprečja, smo predpostavljali tudi, da ima partner zaposlenega prav tako povprečno mesečno bruto plačo in tako v družini vsak zaposleni uveljavlja enega vzdrževanega otroka (skupaj torej dva otroka). Na otroka zaposlenemu pripada okoli 50 evrov dodatka. Ker zaposleni uveljavlja enega vzdrževanega otroka, se njegova neto plača zviša na 1,099 evra.

Delodajalca zaposleni v našem primeru stane skoraj 2.000 evrov, natančneje 1,979,92 evra, nakazilo na delavčev račun pa znaša, skupaj z dodatkom za malico in prevoz, 1.249,19 evra.

**Ob tem opozarjamo, da so vsi izračuni izključno informativne narave. Data d.o.o. ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitne nepravilnosti v izračunih. Če potrebujete uraden ali bolj kompleksen izračun (bonitete, invalidnost …) stopite v stik z nami na 01 600 15 30 ali data@data.si**

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja