Go to Top

Pomorski agencijski posli – pogoji za dejavnost, ki zahteva posebnega strokovnjaka

Pomorski agencijski posli - pogoji za dejavnost, ki zahteva posebnega strokovnjaka

Globalizacija, gospodarski razvoj države, lokacija in nova tehnologija so dejavniki, ki povečujejo ekonomsko pomembnost dejavnosti kot so pomorski agencijski posli. Pomorski agent torej v imenu stranke in za njen račun opravlja storitve. Opravljanje te dejavnost seveda zahteva, da izpolnjujete določene pogoje. Informacije o pogojih za ustanovitev podjetja in opravljanje dejavnosti lahko pridobite na naši VEM točki Data.

Informativni izračun plače

Kaj so pomorski agencijski posli?

Pomorski agencijski posli - pogoji za dejavnost, ki zahteva posebnega strokovnjakaPomorski agencijski posli med drugim vključujejo sprejem in odpravo ladij, trženje, sklepanje pogodb o izkoriščanju ladij in opreme, nakup in prodajo ladij in opreme, gradnjo in popravilo ladij in opreme, sklepanje pretovornih in skladiščnih pogodb, sklepanje zavarovalnih pogodb, izdajanje prevoznih in drugih listin, unovčevanje terjatev, zasedba posadke in skrb zanjo ter organizacija oskrbe ladij.

Kje registrirati podjetje, če hočete biti pomorski agent?

Registracija podjetja je na naši VEM točki brezplačna. Pokličite na tel. 01 600 1530 za termin in kaj vse potrebujete.

Pomorski agencijski posli zahtevajo pomorskega agenta in pogoji za to so...

 

Vas zanimajo pomorski agencijski posli ali ustanovitev podjetja? Rezervirajte svoj termin na 01 600 1530

Sklepanje takih pogodb lahko za pomorskega agenta sklepa le oseba, ki opravi strokovni izpit. Strokovni izpit poteka pri pooblaščeni organizaciji, ki je pooblaščena s strani Ministrstva za infrastrukturo. Za pristop k izpitu je zahtevana bodisi najmanj srednješolska izobrazba in najmanj dve leti delovnih izkušenj na področju pomorskih agencijskih poslov ali tri leta delovnih izkušenj na področju pomorstva, bodisi z najmanj visokošolsko izobrazbo in najmanj šest mesecev delovnih izkušenj na področju pomorskih agencijskih poslov, ali dve leti delovnih izkušenj na področju pomorstva.

 

Pomorski agent mora voditi posle na poseben način!

Pomorski agent je tudi dolžan voditi posredniški dnevnik in hraniti kopije dokumentacije. Za vsakega ladjarja lahko vodi bodisi ločen transakcijski račun bodisi ločeno knjigovodsko evidenco.

Računovodstvo Data d.o.o. vam nudi računovodske storitve tudi v obliki storitvenih paketov!

Računovodstvo Data d.o.o. nudi podjetniku izkušnjo, kjer dobi računovodske storitve v kombinaciji s pravnimi storitvami ali davčnimi svetovanji. Tako lahko podjetnik, ki ima potrebe po širši poslovni podpori, dobi vse kar potrebuje na eni sami točki in to ugodneje!

Pravni nasvet

Pomorski agencijski posli zahtevajo sklenitev pogodbe...

Pomorski agencijski posli in podlaga za njihovo izvajanje je sklenjena pogodba o agenciji. Pogodba na podlagi splošnega pooblastila mora biti sklenjena vedno v pisni obliki. Taka pogodba pomeni, da je agent pooblaščen za opravljanje vseh storitev za naročitelja. V nasprotju s tem je lahko agent na osnovi posebne agencijske pogodbe pooblaščen le za izvedbo določenih storitev.

Pravna podlaga:

  • Pomorski zakonik (PZ)
  • Splošni pogoji poslovanja pomorsko prometnih agencij Slovenije

DATA d.o.o.

SPOT

 

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

 
 

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja