Go to Top

Plačilni promet med prazniki omejen

Plačilni promet bo v evroobmočju med velikonočnimi prazniki omejen, zato ne odlašajte s plačilom obveznosti, ki zapadejo med prazniki. Kljub temu, da je petek, 2. 4. 2021 v Sloveniji delovni dan, pa se plačilni promet v evroobmočju ne bo izvajal!

Obračunajte si plačo!

Potrebujete zanesljivo računovodstvo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Omejen plačilni promet v evroobmočju v petek, 2. aprila

 V nekaterih državah evroobmočja je veliki petek, ki letos pade na 2. april, dela prost dan. Medbančni plačilni promet se ta dan v evroobmočju ne bo izvajal. Evropski plačilni sistem TARGET2 namreč ne bo posloval.

Tudi Uprava Republike Slovenije za javna plačila tako v petek, 2. 4. 2021, ne bo izvajala:

  • plačilnih storitev za proračunske uporabnike in
  • storitev negotovinskega plačevanja obveznih dajatev na negotovinskih plačilnih mestih UJPlačam.

Bo pa Uprava Republike Slovenije za javna plačila v času uradnih ur sprejemala plačilne naloge z datumom valute od vključno 6. 4. 2021 dalje.

Ne zamudite aktualnega dogajanja – prijavite se na e-novice

Pozor pri roku plačila!

Zaradi navedenih omejitev poslovanja bodite še posebej pozorni na obveznosti, ki zapadejo v plačilo v petek, 2. aprila.

Rok za izpolnitev teh obveznosti se namreč ne bo prenesel na naslednji delovni dan. Plačila obveznosti je zato priporočljivo opraviti najkasneje v četrtek, 1. 4. 2021.

Obveznosti zavezancev, ki pri Finančni upravi zapadejo v plačilo 2. 4. 2021, bodo namreč pravočasno poravnane le, če bodo plačana najkasneje 1. 4. 2021.

Pravni nasvet

Plačilni promet na velikonočni ponedeljek

Plačilni promet bo seveda ustavljen tudi na velikonočni ponedeljek, 5. 4. 2021. Velikonočni ponedeljek je namreč na podlagi Zakona o praznikih in dela prostih dnevih v Republiki Sloveniji dela prost dan.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Potrebujete davčni nasvet? Ne odlašajte in si rezervirajte termin pri našem davčnem svetovalcu! Za ponudbo nam pišite na e-pošto data@data.si ali nas pokličite na telefon 01 6001 528 .

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja