Go to Top

Parkiranje tovornjakov in avtobusov na počivališčih največ 25 ur!

Parkiranje tovornjakov in avtobusov ureja novi zakon o pravilih cestnega prometa

Parkiranje tovornjakov in avtobusov na počivališčih je po novem omejeno na največ 25 ur. Vozniki morajo na notranji strani vetrobranskega stekla vidno označiti čas in datum začetka parkiranja. Če tega ne storijo, jih čakajo globe.

Informativni izračun plače

Parkiranje tovornjakov in avtobusov – Dars bo avtocestna postajališča opremil z znaki

Družba za avtoceste v Republiki Sloveniji (na kratko Dars) bo postajališča ob avtocestah opremil s posebnimi znaki. Ti bodo na označenih parkirnih mestih zapovedovali parkiranje težkih tovornih vozil in avtobusov za največ 25 ur. Po tem času jih morajo vozniki odpeljati s počivališča. Se mogoče tudi vi želite ukvarjati s prevozništvom oz. transportom in ne veste, kako? Naši podjetniški svetovalci vam lahko pri tem pomagajo! Za termin svetovanja pokličite na 01/600-1530 ali nam pišite na elektronski naslov data@data.si

Lahko vam pomagamo pri ustanovitvi podjetja!

Parkiranje tovornjakov in avtobusov – novi zakon o pravilih cestnega prometa

To novost ureja nov zakon o pravilih cestnega prometa. Kot že omenjeno, so skladno z njim lahko težka tovorna vozila (nad 3500 kg) in avtobusi na označenih parkirnih mestih na avtocestnih počivališčih parkirani največ 25 ur. Izjemoma lahko ta čas prekoračijo zgolj, če je promet tovornih vozil z odredbo o omejitvi ali prepovedi prometa omejen ali prepovedan za več kot 25 ur. V tem primeru je parkiranje dovoljeno za čas omejitve oz. prepovedi prometa tovornih vozil.

Udeležite se webinarja Kako zaslužiti s hobijem?!

podjetniško svetovanje

Popoldanski s.p. je lahko vir dodatnega zaslužka!

Parkiranje tovornjakov in avtobusov – vidno označen čas in datum; kazni

Z Darsa še sporočajo, da morajo vozniki težkih tovornih vozil in avtobusov na notranji strani vetrobranskega stekla vidno označiti čas in datum začetka parkiranja. Če tega voznik ne bo storil, bo kaznovan s 150 evri. V primeru prekoračitve 25-urnega parkiranja so prav tako predvidene globe. Voznikova denarnica bo tanjša za 300 evrov, enaka kazen bo doletela tudi odgovorno osebo. Pravna oseba pa mora v tem primeru plačati 1000 evrov. Nadzor izvajajo cestninski nadzorniki. Ne pozabite! S prvim decembrom bodo na voljo elektronske vinjete!

Ostanite na tekočem: želim se prijaviti na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja