Go to Top

Odpoved potovanja zaradi bolezni

Pregled dokumentacije in splošnih pogojev

Odpoved potovanja zaradi bolezniPregledali smo dokumentacijo in splošne pogoje za zavarovanje odpovedi turističnih potovanj. V njih je bilo določeno, da zavarovalnica krije stroške odpovedi le v primeru nezgode smrti ali nepričakovanega poslabšanja zdravstvenega stanja, ki zavarovancu onemogoča potovanje. Iz zdravniške dokumentacije, ki sta jo potrošnika predložila je bilo razvidno, da je moral potrošnik slab mesec dni pred začetkom potovanja v bolnišnico, kjer so opravili nujni operativni poseg. Okrevanje naj bi bilo hitro, tako da naj operacija ne bi bila ovira za udeležbo na potovanju.

Nepričakovani zapleti po operaciji so po našem mnenju vzrok za polno povrnitev denarja

Žal so se po operaciji pojavili zapleti in sicer tik pred začetkom potovanja, ki so onemogočili, da bi se potnika udeležila potovanja. Po našem mnenju bi bila potrošnika zato upravičena do vračila denarja. V njunem imenu smo pisali zavarovalnici in prosili naj pojasni zakaj so se odločili priznati le polovično vračilo plačanega zneska. Zavarovalnica je pojasnila, da je potrošnik že ob operaciji vedel, da se potovanja ne bo mogel udeležiti. Po njihovem mnenju iz priloženega zdravniškega potrdila tudi ni jasno razvidno, da je do postoperativnih zapletov prišlo šele kasneje. Zato naj ne bi šlo za “nepričakovano poslabšanje zdravstvenega stanja”, zaradi katerega bi bil zavarovanec upravičen do kritja stroškov.

Na podlagi dopolnjenega zdravniškega mnenja zavarovalnica vrne celoten znesek

Potrošnik je moral zato predložiti dopolnjeno zdravniško mnenje, v katerem je bilo natančno pojasnjeno, da je do zapletov po operaciji prišlo nepričakovano in precej kasneje. Ko je zavarovalnica dobila dodatno zdravniško mnenje je ponovno presodila primer in potrošniku priznala vračilo celotnega plačanega zneska.

Vir: Zveza potrošnikov Slovenije

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja