Go to Top

Odloženi prispevki morajo biti plačani do konca marca 2022!

Odloženi prispevki za socialno varnost za mesec marec, april in maj 2020 morajo biti poravnani najkasneje do 31. marca 2022. Ko bodo odloženi prispevki poplačani, morate o tem tudi obvestiti FURS!

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Podjetje DATA d.o.o. – Vaš zanesljiv računovodski partner že 30 let!

Pri podjetju DATA d.o.o. najdete vse vrste računovodskih storitev – tako za majhna kot velika podjetja in tudi za enoosebne samostojne podjetnike! Poleg tega vam ponujamo tudi podporna svetovanja in izobraževanja na temo začetka delovanja podjetnika – tako lahko pri nas podjetnik spozna tudi osnove glede njegovih obveznosti, glede izstavljanja računov, uveljavljanja stroškov nakupa, sistema DDV in rokov oddajanj dokumentov. Za nove podjetnike je posebej aktualna tudi tematika pravil plačevanja v gotovini in zahteve pri hranjenju poslovnih listin.

Povprašajte po ponudbi našega računovodskega servisa in pogojev udeležbe na izobraževanju »Abeceda poslovanja«!

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Odloženi prispevki za čas razglašene epidemije

Naj Vas spomnimo – Zakon o interventnih ukrepih na področju plač in prispevkov, objavljen 28. marca 2020 v Uradnem listu, ki je nastopil v veljavo 29. marca 2020, je samozaposlenim uvedel možnost odloga prispevkov. Odloženi prispevki za mesec marec, april in maj bi zapadli v plačilo v aprilu, maju in juniju 2020. Zakon je omogočal takšen odlog tako samozaposlenim kot tudi vsem ostalim, ki samostojno opravljajo pridobitno dejavnost.

Potrebujete pomoč pri uveljavljanju pravic iz Četrtega protikoronskega paketa? Pošljite povpraševanje!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Odloženi prispevki niso predmet zamudnih obresti

Ukrep je bil namenjen zmanjšanje pritiska na odprto brezposelnost. Odloženi prispevki ne bodo predmet zamudnih obresti.

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Obvestiti morate FURS!

Poplačilo teh prispevkov lahko zavezanci izvedejo v več obrokih ali enem samem. V kolikor bo poplačilo izvedeno pred 31. marcem 2022, morajo o tem obvestiti FURS. To uredijo tako, da zavezanci izpolnijo vlogo za izravnavo/pobot.

Na podlagi oddane vloge bo FURS izvedel izravnavo terjatev. Tako si zavezanec zagotovi pravilni vrstni red zapiranja. FURS namreč glede na vrsto obvezne dajatve v knjigovodski evidenci zapira najstarejšo obveznost te vrste dajatve.

Vir: FURS 

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja