Go to Top

Oddaja ponudbe za subvencionirano zaposlitev starejših

Delodajalci od 23. aprila 2018 dalje že lahko oddajo elektronsko ponudbo za subvencionirano zaposlitev brezposelne osebe, stare 58 let in več. To storijo prek Portala za delodajalce.

>>> Pridružite se nam na brezplačnem izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo, na katerem boste izvedeli, kako lahko s svojimi hobiji dodatno zaslužite. Ustanovitev podjetja pa se na naši VEM točki opravi povsem enostavno.

Zasluži s svojim hobijem ali idejo

V okviru programa Aktivni do upokojitve je na voljo skoraj 14 milijonov evrov, s čimer bo 1.272 starejšim brezposelnim osebam omogočeno, da znova postanejo delovno aktivni in se zaposlijo za nedoločen čas. Oziroma najmanj do izpolnitve pogojev za predčasno ali starostno upokojitev. Sredstva prispevata Republika Slovenija (20 %) in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (80 %).

Delodajalcem največ 11.000 evrov

Potrebujete kadrovsko svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Delodajalci lahko za zaposlitev starejših s polnim delovnim časom (40 ur na teden) prejmejo subvencijo do 11.000 evrov. Subvencija se izplača v dveh delih na podlagi predloženega zahtevka in dokazil. In sicer prvi del po zaposlitvi, drugi del pa po izplačilu plače za 18. mesec zaposlitve. Pri tem imajo prednost prejemniki denarnega nadomestila za brezposelnost ali socialnovarstvenih prejemkov.

Kako oddati ponudbo za subvencionirano zaposlitev starejše brezposelne osebe?

Na javnem povabilu lahko kandidirajo delodajalci iz vse Slovenije, ki so pravne ali fizične osebe, vsaj eno leto vpisane v poslovni register. Izpolnjevati morajo še nekatere druge pogoje za prijavo.

Delodajalci, ki želijo pridobiti subvencijo za zaposlitev, na Zavodu RS za zaposlovanje (ZRSZ) najprej objavijo prosto delovno mesto. Nato sledijo predpisanemu postopku izbora kandidatov izmed napotenih brezposelnih. Po zaključenem postopku izbora, ko že imajo izbrane kandidate, oddajo ponudbo na javno povabilo. Za zaposlitev invalida, ki lahko dela le krajši delovni čas od polnega, se uveljavlja subvencija v sorazmerni višini.

subvencionirano zaposlitev

>>> Zaposlovanje delavcev vam pomagamo ustrezno urediti tudi na Dati. Preverite ponudbo za naše kadrovsko svetovanje in pravno svetovanje.

Javno povabilo bo odprto do porabe sredstev oziroma najdlje do 30. 6. 2020, ko se izteče skrajni rok.

Brezposelni, ki so dopolnili najmanj 58 let, dobijo več informacij o možnosti vključitve v program pri osebnem svetovalcu na uradu za delo.

>>> Po novem bolj enostavni postopki za zaposlovanje tujcev

Finančne in organizacijske prednosti ter slabosti samozaposlitve.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja