Go to Top

Nogomet – postanite trener najbolj priljubljenega športa! Brez registracije s.p. se ne da…

Tudi nekdo, ki obvlada nogomet in bi rad svoje znanje in izkušnje prenesel na mlajše, mora za opravljanje dejavnosti registrirati podjetje primerne pravno-organizacijsko oblike. V kolikor želite postati trener za nogomet, morate seveda tudi, tako kot velja pri ostalih športnih dejavnostih, opraviti zahtevana usposabljanja in pridobiti primerne licence.

Informativni izračun plače

Usposabljanj za nekoga, ki želi trenirati nogomet je več

Bi radi postali trener nogomet-a? Brez registracije s.p. se ne daZakon o športu zahteva, da mora strokovni delavec v športu, torej tudi nekdo ki želi učiti nogomet, imeti ustrezno strokovno izobrazbo oziroma ustrezno usposobljenost. Zakonodajo ureja Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ), usposabljanja za trenerje nogometa pa izvaja Nogometna zveza Slovenije oz. Zveza nogometnih trenerjev Slovenije.

Licenciranje je tako sestavljeno iz več stopenskih šolanj in usposabljanj. Načeloma se delijo licence na UEFA A (UEFA B), UEFA PRO, trener PRO, C, Futsal UEFA B, Futsal C. Poleg teh pa še TV B (trener vratarjev B,C in UEFA A) in različna usposabljanja za vodenje moštev.

Za diplomante fakultete za šport in visoke trenerske strokovne šole se pod določenimi pogoji tudi priznava usposobljenost. Enako velja tudi za študente fakultete za šport in študente visoke strokovne trenerske šole.

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Nogomet lahko poučujete preko lastnega s.p., potrebujete le…

Kot smo omenili, potrebujete za izvajanje katerekoli dejavnosti imeti primerno pravno organizacijsko obliko. Trener za nogomet tako lahko preprosto registrira status samostojnega podjetnika (s.p.) ali družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.).

Obe pravni obliki lahko brezplačno registrirate pri nas! Le rezervirajte si termin pri našem strokovnem svetovalcu in ta Vas bo zatem vodil čez postopek registracije in ostalih postopkov povezanih z registracijo.

Pravni nasvet

Za registracijo s.p. potrebujete le…

Za registracijo statusa samostojnega podjetnika (s.p.) pri naši VEM točki podjetja Data potrebujete le osebni dokument, davčno številko in v kolikor niste lastnik naslova, kjer bo sedež podjetja, tudi overjeno izjavo lastnika objekta.

Bančni račun in računovodstvo si navadno uredite po sami registraciji. Tudi pri nas lahko povprašate o naši ponudbi.

Pri registraciji morate imeti vpisano primerno dejavnost…

»Izobraževanje, izpopolnjevanje in usposabljanje na področju športa in rekreacije (SKD 85.510) je dejavnost, ki jo mora imeti podjetje registrirano za izstavljanje računov za to dejavnost. Izstavljanje računov brez primerne registrirane dejavnosti pomeni, da ste v prekršku. Doregistracijo dejavnosti je možno pri nas opraviti tudi kasneje – brezplačno.

SPOT

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja