Go to Top

Nepovratna sredstva še za Zahodno regijo

Nepovratna sredstva, ki jih bo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) namenilo lesnopredelovalni industriji, skupaj s povratnimi sredstvi znašajo 24,8 milijonov evrov. Medtem ko so za Vzhodno kohezijsko regijo sredstva že dodeljena, so za Zahodno kohezijsko regijo še vedno na voljo.

Izračunajte si plačo!

Povratna in nepovratna sredstva, namenjena gospodarstvu

Nepovratna sredstva, ki jih bo MGRT v letu 2021 namenilo gospodarstvu, skupaj znašajo 248,8 milijonov evrov. Povratnih sredstev bo na voljo 410,5 milijonov evrov. Vseh sredstev, namenjenih gospodarstvu v letu 2021 bo torej 659,3 milijonov evrov.

Če k temu prištejemo še 320 milijonov evrov povratnih sredstev iz sedmega paketa ukrepov PKP, bo skupna pomoč gospodarstvu v letu 2021 znašala 979,3 milijonov evrov. Vrednost povratnih sredstev pa bo oplemenitena še s sredstvi izvajalskih inštitucij.

Med področji, ki jih bo ministrstvo podprlo, je lesno predelovalna industrija. Namenjenih ji bo 24,8 milijonov evrov razpoložljivih sredstev.

Potrebujete računovodsko svetovanje?

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Na voljo le še sredstva za Zahodno kohezijsko regijo

Vzhodno kohezijsko regijo sestavlja 8 statističnih regij (pomurska, podravska, koroška, savinjska, zasavska, posavska, jugovzhodna Slovenija in primorsko-notranjska), kohezijsko regijo Zahodna Slovenija pa preostale 4 statistične regije (osrednjeslovenska, gorenjska, goriška in obalno-kraška).

Podjetja, ki razvijajo nove ali izboljšujejo izdelke na področju predelave lesa in lesnih tvoriv (delež lesa več kot 50 %) v lesnopredelovalni panogi še vedno lahko prejmejo nepovratna sredstva v višini od 50.000 EUR do 269.000 EUR. Nepovratna sredstva prejmejo prek Slovenskega podjetniškega sklada.

Ne zamudite novosti – prijavite na naše e-novice

Nepovratna sredstva za prestrukturiranje in modernizacijo proizvodnje

Ima vaše podjetje urejene pravilnike in obvezne akte? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

V okviru javnega razpisa Spodbude za mala in srednja podjetja (MSP) za razvoj in uvajanje novih produktov v lesarstvu 4.0. – P4L 2020 lahko podjetja sofinancirajo upravičene stroške povezane s krepitvijo investicij v posodobitev tehnološke opreme do največ 45%. To jim omogoči prestrukturiranje in modernizacijo proizvodnje. S tem pa tudi kratkoročno ohranitev tržnega položaja ter dolgoročno krepitev položaja na obstoječih in prodor na nove trge ter tržne niše.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Katerim podjetjem v lesnopredelovalni panogi so namenjena nepovratna sredstva

Produkt lahko koristijo podjetja v lesnopredelovalni panogi, ki:

  • uvajajo nove ali izboljšane izdelke na področju rabe in obdelave lesa in lesnih tvoriv ter
  • imajo registrirano dejavnost znotraj oddelka C16 – obdelava in predelava lesa, proizvodnja izdelkov iz lesa, plute, slame in protja, razen pohištva ali oddelka C31 – proizvodnja pohištva – razen razreda C 31.03 – proizvodnja žimnic.

Ne zamudite pomembnih razpisov za nepovratna sredstva, ki jih za vas spremljamo pri DATA d.o.o.

Pravni nasvetRok za oddajo vloge

Rok za oddajo vlog za Zahodno kohezijsko regijo je 15. 5. 2021 do 14:00 ure.

Za urejanje pravnih aktov podjetja in vodenje računovodskega servisa pa se lahko obrnete na DATA d.o.o. Pišite nam na data@data.si in se dogovorite za ponudbo!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja