Go to Top

Nakup po spletu – v povprečju zapravimo skoraj 100 evrov!

Nakup po spletu – spletno nakupovanje v porastu

Nakup po spletu je že skoraj postal stalnica v našem življenju. Spletno nakupovanje je bilo še posebej v porastu ob začetku epidemije, a še vedno pridobiva na popularnosti. Kako pogosto pa opravimo nakup po spletu? Kaj najpogosteje kupujemo? In koliko zapravljamo?

Informativni izračun plače

Nakup po spletu – spletna prodaja je ena najbolj »vročih« dejavnosti ta hip

O tem, da je spletna prodaja v času epidemije doživela razcvet smo pisali nedolgo nazaj. Prodaja izdelkov prek spleta je dejavnost, ki jo registrira skoraj vsak podjetnik, ki prodaja izdelke oz. storitve. Ta dejavnost bo zagotovo aktualna tudi prihodnje leto! Tudi vi razmišljate o ustanovitvi podjetja? Zakaj tega ne storite pri nas na Dati? Postopek registracije podjetja je enostaven in brezplačen! Za več informacij lahko pokličete na 01/600-1530 ali nam pišete na data@data.si ter se dogovorite za termin svetovanja z našimi podjetniškimi svetovalci!

Registrirajte d.o.o. pri nas!

Nakup po spletu v porastu

Raziskava, ki jo je opravila družba Valicon, je pokazala, da pogostnost nakupov po spletu še vedno raste. V zadnjih dveh letih je število rednih nakupovalcev zraslo za osem odstotkov. Skoraj polovica (48 %) na spletu nakupuje mesečno, medtem ko skoraj tri četrtine (73 %) uporabnikov spleta opravi nakup po spletu vsaj štirikrat na leto.

Udeležite se skupinskega svetovanja pred registracijo podjetja!

podjetniško svetovanje

Ob redni zaposlitvi lahko odprete popoldanski s.p.!

Nakup po spletu – kaj največ kupujemo?

V raziskavi so ugotovili, da po spletu kupujemo največ oblačil, obutve ter modnih dodatkov. Takšnih nakupov je 28 %. Na drugem mestu so nakupi elektronike (23 %), na tretjem pa izdelki za dom in vrt (16 %). Izdelki za lepoto in zdravje so na četrtem mestu z 12 %, medtem ko so izdelki za šport na petem mestu s sedmimi odstotki.

Informativni izračun za normirance

Nakup po spletu – zapravimo skoraj 100 evrov, večinoma v domačih spletnih trgovinah

Povprečna vrednost košarice za vse nakupe znaša 97 evrov. V zadnjem letu se je povečala za pet evrov. Najvišja vrednost povprečnega nakupa je v kategoriji izdelkov za dom in vrt – tam v povprečju zapravimo 154 evrov za en nakup po spletu. Kar 84 odstotkov kupcev nakupuje v domačih spletnih trgovinah, 16 odstotkov pa opravi nakup po spletu v tujih spletnih trgovinah.

PREVERITE IZOBRAŽEVANJA, KI JIH ORGANIZIRAMO NA DATI!

Nakup po spletu – večinoma plačujemo s karticami

Najpogosteje nakup po spletu opravimo s karticami vseh vrst. Takšnih načinov plačila je 55 odstotkov. Slabih 30 odstotkov plačil je opravljenih v gotovini, plačil po predračunu pa je 13 odstotkov. Bistvenih sprememb glede plačil v zadnjih letih ni – kartična plačila zamenjujejo gotovinska plačila. Največ spletnih nakupov potrošniki zaključijo na mobilnem telefonu (38 %), slabo tretjino na prenosnem računalniku, dobro četrtino pa namiznem računalniku je še pokazala raziskava Valicona.

Ostanite na tekočem in se prijavite na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja