Go to Top

Nagrada Snovalec gre pivski fontani, sladkorni čipki in fantastičnemu ničesar

Znani so najboljši inovativni turistični projekti, ki so si letos priborili naziv Snovalec 2016. Nagrajenci so Fontana Zeleno zlato, Sladkorna čipka in Sredi fantastičnega ničesar, so sporočili iz Slovenske turistične organizacije (STO).

Prvi korak k nagradi Sejalec je nagrada Snovalec (spodbuda promocije in uresničitve invencij v turizmu). Snovalec nagrajuje inovacije v turizmu, ki prispevajo k večji prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije.

Zbrani inovativni projekti bodo skupaj prejeli 15.000 evrov, namenjenih uresničitvi in promociji.

izobraževanje

Abeceda poslovanja

Stopate v poslovni svetu? Ste seznanjeni z vsemi zakoni, preprekami, inšpektorati, obrazci in stroški? Poznate osnovne pojme, veste, kaj je bilanca, poznate pomembne datume? Vse o pričetku poslovanja dobite na našem seminarju.

Več informacij

SnovalecSnovalec gre v roke …

  • Fontana Zeleno zlato prihaja iz Žalca, njen namen pa je zgraditi prvo pivsko fontano v Evropi. Ideja združuje promocijo preteklosti in sedanjosti mesta na vzhodu države, hmeljarstva Savinjske doline in Slovenije, na Slovenski turistični organizaciji (STO) pa utemeljujejo, da »uspešno združuje interese raznolikih javnih in zasebnih partnerjev v skupen projekt«.
  • Sladkorna čipka je preplet kulturne dediščine in inovativnosti nove generacije. Katja Richter, magistra oblikovanja tekstilij in oblačil, je motive tradicionalnih idrijskih čipk prenesla v idejo jedilnih čipk za gurmane oziroma»jedilnih tekstilij za vsakdanjo uporabo in za posebne priložnosti«. Dodajo, da ideja posega tudi v manj zastopano področje oblikovanja jedi (»food design«).
  • Sredi fantastičnega ničesar pod koordinacijo Taddee Miklavin se osredotoča na promocijo vodnih bogastev kot del slovenske naravne dediščine. Projekt vključuje tudi »preplet kulinarike družinskih gostiln, izdelke slovenskega oblikovanja in inovativne nastanitvene objekte t. i. male turistične arhitekture«, realiziral pa bi se na neobičajnih in privlačnih naravnih lokacijah v bližini vode, vinograda, parkov in podobno.

Pivska fontana, sladkorna čipka ne »fantastični nič« so dobitniki Snovalca 2106!

Klikni in deli

Desetčlanska strokovna komisija je prejemnike naziva Snovalec 2016 sprva izbrala na podlagi prijavnic in poslovnih načrtov. Tako je  med 44 idejami in izbrala osem finalistov, ki so se predstavili v živo, po predstavitvah pa so se odločili za tri najboljše.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

S hobijem ali idejo se da zaslužiti! Preverite, kako, na brezplačnem predavanju na Dati!

Več informacij

Izbor najboljših je potekal po kriteriju oziroma stopnjah novosti v slovenskem turističnem, geografskem in kulturnem prostoru, stopnjo prilagoditve novosti slovenskim značilnostim, stopnjo predvidene produktne, procesne in/ali trženjske uspešnosti ter stopnjo predvidene odličnosti uresničevanja in celostnega izvajanja prijavljene novosti, naravnane po načelih trajnostnega razvoja, pa tudi upoštevajoč možnost uresničitve ideje do novembra letos.

Vir. STAkrog

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja