Go to Top

Enotni digitalni trg: poleg roaminga boste med potovanjem po EU lahko izkoriščali svoje spletne naročnine!

Še en korak k cilju Enotni digitalni trg je bil včeraj zvečer dosežen v Bruslju. Ta bo Evropejcem kmalu omogočil, da bodo lahko med potovanjem po EU v celoti izkoriščali svoje spletne naročnine na storitve za predvajanje filmov, športnih dogodkov, e-knjig, video iger ali glasbe.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Na skupinskem svetovanju bodoče podjetnike seznanimo s postopki pred, med in po ustanovitvi podjetja.

Več informacij

Gre prvi dogovor v zvezi s pravili o modernizaciji zakonodaje EU o avtorskih pravicah. Ta dogovor morata potrditi tudi Svet EU in Evropski parlament, v uporabo pa naj bi zadeva prišel leta 2018.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Čdigitalni trge ste se v tujini kdaj poskušali “priklopiti” na domače platforme za, denimo, gledanje televizije, je bil dostop do video vsebine zavrnjen.

Katere platforme pa nam bodo torej kmalu na voljo tudi, ko ne bomo v svoji državi?

  • platforme video vsebin na zahtevo (Netflix, HBO Go, Amazon Prime, Mubi, Chili TV),
  • spletne televizijske storitve (Viaplay ponudnika Viasat, Now TV ponudnika Sky, Voyo),
  • storitve predvajanja glasbe (Spotify, Deezer, Google Music)
  • ponudniki spletnih iger (Steam, Origin).

Prijava na brezplačno izobraževanje

Glavna značilnost teh storitev je ponujanje dostopa do vsebin, zaščitenih z avtorskimi in sorodnimi pravicami, ter avdiovizualnih medijskih storitev. Ta uredba bo potrošnikom omogočala dostop do njihovih storitev spletnih vsebin med potovanjem po EU na enak način, kot do njih dostopajo doma, še pišejo na straneh Evropskega parlamenta. Gre za nov korak, ki poleg roaminga prispeva k odpravi ovir na enotnem digitalnem trgu.

15. julija 2017 prihaja brezplačni roaming

Možnost dostopa do storitev spletnih vsebin med potovanjem bo še toliko pomembnejša od 15. junija 2017 naprej, ko začnejo veljati nova pravila o gostovanju (angleško roaming). Pod pogoji poštene uporabe bomo za uporabo mobilnega interneta plačevali po tarifah svoje države (glede na to, kakšen paket uporabljate doma), ne glede na to, kje v EU se nahajajo.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Vir:

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja