Go to Top

Limit plačila s karticami brez vnosa PIN kode se bo zvišal!

Limit plačila s karticami brez vnosa PIN bo po novem 50 evrov

Limit plačila s karticami brez tega, da bi morali vnesti PIN kodo, je trenutno 25 evrov. A meja limita se bo kmalu zvišala.

Informativni izračun plače

Limit plačila za enkratno plačilo brez vnosa PIN bo 50 evrov

Zgornja meja limita za enkratno plačilo z brezstičnimi karticami Visa, Maestro in Mastercard, za katerega ni potreben vnos PIN kode bo višji. Limit plačila je trenutno 25 evrov, z junijem se bo zvišal na 50 evrov. Mimogrede, preberite tudi, kaj storiti ob zlorabi bančne kartice – v tem članku.

Želite odpreti s.p.? Pokličite na 01/600-1530!

računovodsko svetovanje

Preberite tudi – Regres za leto 2022 bo višji kot lani!

Kdaj bo limit plačila višji?

Potrebujete pravno svetovanje?
Obrnite se na naše strokovnjake.
Za ponudbo pokličite na 01 600 15 30 ali pišite na data@data.si.

Sprememba pri dvigu limita pri brezstičnem poslovanju se bo v praksi uvedla postopoma. In sicer se predvideva, da bo limit plačila brez vnosa PIN do 50 evrov »zaživel« v roku dveh tednov od 1.6.2022. Odvisno pa bo od tega, kako hitro se bodo nadgradili posamezni POS terminali.

Popoldanski s.p. lahko odprete ob redni zaposlitvi!

Izjemoma bo potrebno PIN vnesti tudi pri plačilih pod 50 evrov

Kljub temu, da bo limit plačila višji in bo potrebno PIN kodo vnesti pri potrjevanju brezstičnih plačil nad 50 evrov, ga bo izjemoma treba vpisati tudi za brezstična plačila pod 50 evrov. V Združenju bank Slovenije so pojasnili, da bo to takrat, ko bo takšna zahteva posameznega POS-terminala. Zaradi zagotavljanja dodatne varnosti pri brezstični uporabi kartic so nekatere banke oz. hranilnice že ob uvedbi brezstičnih kartic postavile dodaten limit za kartice. Gre za dodatno varovalo oz. skupni limit za izvajanje brezstičnih transakcij brez vnosa PIN-številke. Verjetno se je tudi vam že zgodilo, da kljub temu, da limit plačila (zaenkrat 25 evrov) z brezstično kartico ni bil presežen, ste morali vseeno vnesti PIN. To je zaradi tega, ker imajo nekatere banke oz. hranilnice določen skupni znesek predhodnih zaporednih brez vnosa številke PIN. Ko dosežete ta limit, morate tudi takrat, ko je limit plačila nižji od 25 evrov (od junija nižji od 50 evrov), vnesti PIN.

Ostanite na tekočem: prijavite se na naše e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja