Go to Top

Letošnje leto lahko število registracij na naši VEM točki DATA štejemo v tisočih

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Tudi letošnje leto je bilo pestro za VEM točko pri našem podjetju DATA d.o.o. in tudi letos so prednjačile registracije. V letu 2018 smo namreč na naši VEM točki izvedli 203 registracije družb z omejeno odgovornostjo in kar 739 osebam smo registrirali status samostojnega podjetnika.

Kako je z vlogami za spremembo pri s.p. in d.o.o.?

Tudi spremembe podatkov kot so poslovni naslov, do-registracija dejavnosti in spremembe imen podjetij, tako pri s.p. in d.o.o., so za letošnje leto štele kar 333.

V letošnjem letu smo izvedli 294 prijav v prispevke za gospodarske družbe in tudi 152 odjav. Samostojni podjetniki so pri nas izvedli 522 zaposlitev ali samozaposlitev in le 160 odjav. Prijav v prispevke za popoldanske s.p.- je je letošnje leto prineslo 381 in odjav iz teh prispevkov le 70.

Tako je tudi tu razvidno, da mikro-mala in srednja podjetja, registrirana kot s.p., še vedno pretehtajo z največ zaposlitvami znotraj dane regije.

Informativni izračun plače

Letošnje leto kot celota za našo VEM točko DATA

Vseh izvedenih postopkov je bilo na VEM točki Data 4114 in od teh je bilo le 63 negativno rešenih. Med negativno rešenimi postopki je bilo le 16 registracij podjetij.

K temu prispeva strokovna usposobljenost naših svetovalcev in pomoč, ki jih nudi VEM točka DATA tudi v obliki brezplačnih svetovanj, seminarjev in usposabljanj, namenjenih prav osebam, ki začenjajo na podjetniški poti.

Se poigravate z idejo o svojem podjetju?

Na VEM točki Data lahko ustanovite d. o. o. ali pa se odločite za ustanovitev s. p..

Postopek je enostaven in brezplačen. Pri njem je pomembno predvsem to, da pravilno izberete dejavnosti, s katerimi se boste v vašem podjetju ukvarjali.

In ne pozabite: dober računovodja je pametna naložba.

 

Zakaj se podjetniki odločajo za VEM točko DATA?

Podjetniki izberejo našo VEM točko, ker jim poleg brezplačnih storitev nudimo še celotno podporo in ekosistem za mladega ali rastočega podjetnika. Poleg same registracije, podjetnika na njegovi poti vodimo z našim računovodskim servisom, davčnim svetovanjem in pravnimi nasveti. Naše podjetje nudi tudi vse te in tudi druge storitve tujcem, ki bi želeli odpreti podjetje in poslovati iz Slovenije. Tako je to veljalo za letošnje leto in tudi v letih, ki mu sledijo.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja