Go to Top

Kako odpreti podjetje?

Bi radi postali podjetnik, a se sprašujete, kako odpreti podjetje? Ali pa bi morda radi le razširili svoje poslovanje na novo dejavnost? Ustanovitev podjetja ali doregistracija dejavnosti je preprosta in na VEM točki Data tudi brezplačna.

izobraževanje

Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja

Kako odpreti podjetje?

Več informacij

Če prvič vstopate v svet podjetništva, morate najprej preveriti izvedljivost vaše poslovne ideje, kar lahko storite na našem brezplačnem izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo. Dobro razdelane ideja pa je podlaga za izdelavo poslovnega načrta, ki bo postavil temelje vašemu poslovanju.

Še preden ustanovite podjetje pa  preverite tudi, ali morate za opravljanje vaše dejavnosti izpolnjevati  določene pogoje  in opredelite poslovno obliko vašega podjetja. Najpogosteje se bodoči podjetniki odločajo za ustanovitev s. p. ali ustanovitev d. o. o..

kako odpreti podjetjeMedtem ko je samostojni podjetnik fizična oseba, ki na trgu samostojno opravlja pridobitno dejavnost v okviru organiziranega podjetja, je družba z omejeno odgovornostjo pravna oseba, katere lastnik je lahko ena ali več oseb. Za ustanovitev s. p. osnoven kapital ni potreben, medtem ko mora bodoči podjetnik za ustanovitev d. o. o. vplačati najmanj 7.500 evrov. To je torej ustanovni kapital.

Kakšne so še druge razlike med omenjenima najpogostejšima oblikama podjetji, razlagamo na brezplačnem seminarju Skupinsko svetovanje pred registracijo podjetja. Svetovanje bo torej koristilo vsem, ki želijo razumeti razliko med s. p. in d. o. o. ter spoznati postopke pred, med in po ustanovitvi svojega podjetja.

Prijava na izobraževanje

Kako odpreti podjetje?

Torej kako odpreti podjetje? Oglasiti se morate na Datini točki VEM, kjer je tako ustanovitev s. p. kot d. o. o. hitra, enostavna, poleg tega pa še brezplačna. Obenem pa vam bo zagotovljena še pomoč izkušenega referenta, ki vam bo svetoval pri izbiri dejavnosti in vas seznanil z morebitnimi dovoljenji, ki jih potrebujete za opravljanje dejavnosti.

Registracija podjetja je hitra, brezplačna in enostavna! Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na [email protected]!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Na točki VEM in pri notarjih, ki pa te storitve zaračunavajo, lahko sicer oddate vlogo:

  • za registracijo samostojnega podjetnika,
  • za registracijo družbe z omejeno odgovornostjo,
  • za prijavo v registre in evidence FURS, ZZZS, OZS, ZRSZ.

Katere storitve vse še lahko opravite na točki VEM, preberite v prispevku VEM točka – najhitrejši način za ustanovitev podjetja.

Prijava na izobraževanje

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja