Go to Top

Bi lahko bili grafični oblikovalec… in to v lastnem podjetju?

17. maj je mednarodni dan informacijske družbe in povezano s tem si poglejmo eno najbolj množičnih dejavnosti med mladimi – grafični oblikovalec. Dejavnost ni regulirana in ne zahteva izpolnjevanje posebnih pogojev. Potek registracije podjetja se prične na naši VEM točki in je brezplačen in enostaven.

Informativni izračun dohodnine

Kaj pomeni dejansko biti grafični oblikovalec?

Grafični oblikovalec deluje v ustvarjalnem procesu, katerega zaključek je produkcijska oblika. Ta je lahko v obliki aplikacije, spletne strani, logotipa, vizualne podobe, tiskanega plakata ali drugo.

Bi se radi podali v svet podjetništva? Ustanovitev podjetja je pri nas povsem preprosta.

Grafični oblikovalec z oblikovanjem lahko doseže večjo vpletenost obiskovalcev spletnih strani. Poleg tega veča konverzijo, ustvari dolgoročnejše vtise strank, ustvari razlikovalne elemente naproti konkurentom, pripomore k povratnim nakupom. Povpraševanje po dobrem grafičnem oblikovanju je v večji meri zanemarjeno s strani mikro in malih podjetij in trgovcev in prav ti predstavljajo tržni potencial za grafične oblikovalce.

Grafični oblikovalec in registracija podjetja

Za opravljanje dejavnosti mora grafični oblikovalec registrirati primerno pravno-organizacijsko obliko oz. podjetje. Začetnikom in drugim podjetnikom se do določenega obsega prihodkov vsekakor najbolj izplača registrirati status samostojnega podjetnika (s.p.). Registracija in izbris s.p.-ja je na naši VEM točki brezplačna in hitra, dejavnosti , ki jih opravlja nekdo preko s.p.-ja pa so številčno praktično neomejene in raznovrstne. Postopki registracije in do-registracije dejavnosti so seveda tudi vodeni s strani referenta na naši VEM točki in stroški računovodstva so nižji. V praksi se največ podjetnikov odloči prav za registracijo s.p.-ja.

Pravni nasvet

Grafični oblikovalec in računovodstvo

Pri podjetju Data d.o.o. nudimo tudi storitve kot so računovodstvo – tako za mikro in male podjetnike, kot tudi večja in velika podjetja, omogočamo koriščenje pravnih storitev svetovalcev, ki se ukvarjajo specializirano s področji povezanih s podjetništvom. Podjetnikom tudi pomagamo na vseh področjih, kjer bi potrebovali davčno svetovanje – torej širitev na tuje trge, uvozom blaga iz tujine, poročanje davčnim ustanovam, področja DDV ipd..

Za ponudbo naših računovodskih storitev nas obiščite med delovnim časom. Za davčna ali pravna svetovanja nas kontaktirajte na data@data.si.

Grafični oblikovalec mora v svojem podjetju registrirati dejavnost…

Potrebujete strokovno računovodsko svetovanje?

V kolikor se boste v svojem podjetju ukvarjali z grafičnim oblikovanjem, boste morali registrirati tudi primerno dejavnost. Izdajanje računov brez registracije primerne dejavnosti, pomeni prekršek, kot tudi ne-izpolnjevanje morebitnih pogojev za izvajanje te dejavnosti.

Za opravljanje dejavnosti, ki jih opravlja grafični oblikovalec, morate imeti registrirano dejavnost Oblikovanje, aranžerstvo, dekoraterstvo (SKD 74.100). Ta SKD dejavnost vključuje tudi dela povezana z notranjim dekoriranjem in aranžerstvom, industrijskim oblikovanjem, oblikovanjem tekstilij, oblačil, čevljev, nakita, pohištva in drugih izdelkov široke rabe in podobno.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja