Go to Top

Gradbeništvo res v fazi prebujanja?

Gradbeništvo je v januarju 2021 po številu opravljenih del beležilo krepko rast! Vrednost v letošnjem januarju opravljenih gradbenih del je bila višja od vrednosti del, opravljenih v prejšnjem mesecu, in celo višja od vrednosti del, opravljenih v lanskem januarju. Kakšni so podatki za gradbeništvo in katera področja beležijo rast?

Informativni izračun plače

Izvirna in praktična storitev računovodske, davčne in pravne podpore

Delodajalci, potrebujete pomoč pri urejanju delovno-pravnih razmerij? Pošljite povpraševanje!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Pri podjetju DATA d.o.o. nudimo storitve za podjetnike, kjer podjetnik poleg računovodskih storitev, lahko koristi davčna svetovanja ali pravne storitve v okviru paketnih storitev. Tako je lahko podjetnik v zadnjem letu koristil zakupljene ure svetovanja za urejanje pravnih aktov za zaposlene, se posvetoval glede vpliva proti-koronske zakonodaje na njegovo bilanco stanja in davčno optimiziral poslovanje.

Potrebujete morda pripravo poslovne pogodbe ali pregled le-te? Najlažje je to opravljeno pri podjetju DATA d.o.o., ki lahko opravlja tudi vašo računovodsko storitev. Za več informacij in ponudbo nam pišite na [email protected]!

Informativni izračun dohodnine

Gradbeništvo je kot dejavnost v januarju poskočilo!

Potrebujete davčno svetovanje? Rezervirajte si termin na 01 600 1530 in zahtevajte ponudbo

Sabina Dimnik, DataSabina Dimnik, Data

Gradbeništvo je v prvem mesecu leta po SURS-ovih podatkih beležilo krepko rast! Vrednost opravljenih del za gradbeništvo je bila v januarju 2021 primerjano z decembrom 2020 višja za 8,3 %. Višja pa je bila le vrednost opravljenih gradbenih del na stavbah in na gradbeno inženirskih objektih, ne pa tudi vrednost opravljenih specializiranih gradbenih del. Slednja se je sicer znižala za 4,6 %.

Informativni izračun dnevnice

Gradbeništvo bolj aktivno kot v času pred korono!

Gradbeništvo beleži večjo vrednost opravljenih del v januarju tudi v primerjavi z istim obdobjem v lanskem letu – torej v primerjavi s časom pred korono. Na letni ravni je vrednost gradbenih del v januarju višja za 4,2 %.

Pravni nasvet

Gradbeništvo je poraslo predvsem na področju gradnje stanovanjskih stavb!

V obdobju enega leta je vrednost del na stavbah višja za 18,2 %. Pri tem je vrednost opravljenih del na stanovanjskih stavbah višja za 39,4 %, ne-stanovanjskih stavbah pa 9,3 % višja. Rast vrednosti gradbenih del na inženirskih objektih pa je bila v letu 3,2 %. Vrednost opravljenih specializiranih gradbenih del pa se je na letni ravni znižala za 14,4 %.

Vas zanimajo predlogi za obetajočo PKP9 zakonodajo? Preberite prispevek “PKP9 – predlogi stroke že pripravljeni, vlada še odloča!

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja