Go to Top

Financiranje posla, iščete kapital?

Financiranje posla, iščete svež kapital?

Financiranje posla vam omogočata Ljubljanska borza in Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD). Vabita podjetja, ki se zanimajo za dostop do financiranja na trgu kapitala, da se prijavijo za svetovanje v okviru novega programa podpore za uvrstitev malih in srednje velikih podjetij na borzo. Program je namenjen podjetjem,  ki želijo pridobiti finančna sredstva na domačem kapitalskem trgu. Bodisi z izdajo podjetniških obveznic bodisi s prvo javno ponudbo (IPO) na Ljubljanski borzi. EBRD bo izbranim podjetjem ponudila obsežen program tehnične pomoči in svetovanja, prilagojen individualnim potrebam podjetja za financiranje na kapitalskih trgih.

Izkušeni svetovalci tudi na Dati

Data vam na podjetniški poti stoji ob strani s ponudbo zanesljivih računovodskih storitev, številnimi izobraževanji in podjetniškimi svetovanji. Podjetnikom priporočamo predvsem kakovostno pravno svetovanje, ki lahko prihrani marsikatero zagato. Vsa podjetja in ustanove, ki zaposlujejo delavce ali sodelujejo s zunanjimi sodelavci, pa vabimo na brezplačen seminar Obveznosti delodajalcev od A do ŽPravna služba podjetja Data, d.o.o. . Večina delodajalcev se sicer zaveda obveznosti, ki jih nalaga zakonodaja, a so pogosto izgubljeni med zahtevami zakonov, pravilnikov in pogodb. Med pravnim svetovanjem se srečujemo z mnogimi konkretnimi primeri, ko so podjetja zaradi visokih glob in ostalih sankcij v resnih težavah. Mnogi se morajo odločiti celo za zaprtje podjetja. V večini primerov bi se tem zapletom lahko izognili, če bi bili seznanjeni z vsemi obveznostmi, ki se od delodajalca pričakujejo od dne ustanovitve podjetja.

Obveznosti delodajalcev od A do Ž

Podpora EBRD in Ljubljanske borze

Program podpore financiranje posla lahko vključuje operativno, tehnično in vodstveno svetovanje ter podporo dvigu standardov korporativnega upravljanja ter finančnega upravljanja in poročanja. Mednarodno priznani strokovnjaki lahko podjetjem pomagajo pri krepitvi odnosov z vlagatelji.

Svetovanje je brezplačno, traja do 18 mesecev in zajema vse ustrezne tehnične in operativne vidike skladnosti z zahtevami kapitalskega trga. Program izvajajo izkušeni lokalni in mednarodni svetovalci, ki jih bo EBRD izbral po posvetu z vašim podjetjem.

EBRD in Ljubljanska borza pričakujeta močno zavezo podjetij, ki bodo izbrana v programu podpore za mala in srednje velika podjetja glede financiranja posla. Podpora bo zaključena,  ko bodo izbrana podjetja pripravljena za vstop v postopek formalne kotacije.  Stroške, povezane s formalno kotacijo, podjetja krijejo sama.

O različnih možnostih za financiranje mladih podjetij smo že pisali.

Kdo je upravičen?

V program se lahko prijavijo različna mala in srednja podjetja, na primer:

  •  družinska podjetja,
  • zasebna podjetja, ki iščejo dodatna sredstva, ali
  • start-upi, ki ustvarjajo prihodek in iščejo svež kapital.

Iščejo predana, pregledna in finančno sposobna podjetja, ki poslujejo v različnih dejavnostih s sedežem v Sloveniji.

Komu program ni namenjen?

  • Podjetjem, ki imajo več kot 50 milijonov evrov prometa, bilančno vsoto, ki presega 43 milijonov evrov, ali več kot 500 zaposlenih.
  • Podjetjem, ki poslujejo v vojaški ali tobačni industriji, igrah na srečo ali finančnih storitvah.
  • Podjetjem, ki ne izpolnjujejo standardov integritete in skladnosti EBRD.

Prijave zbirajo do 31. avgusta 2018.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja