Go to Top

Evropska nagrada za inovatorke

Razpisana je evropska nagrada za ženske inovatorke 2019. Evropska komisija je razpisala natečaj za ženske z inovativnimi idejami na področju podjetništva.

Namen nagrade

Evropska nagrada za ženske inovatorke zasleduje namen spodbujanja inovativnih idej pri ženskih podjetnicah. Po mnenju Evropske komisije so ženske inovatorke na področju podjetništva premalo zastopane in predstavljajo velik potencial za Evropo, ki mora optimizirati vse razpoložljive vire, da ostane konkurenčna in najde rešitve za svoje družbene izzive. Evropska nagrada za ženske inovatorke prepoznava pomembno vlogo žensk pri lansiranju pomembnih inovacij na trg in daje priznanje izjemnim dosežkom podjetnicam, ki vodijo inovativna podjetja.

Informativni izračun plače

Evropska komisija tako ponovno razpisuje natečaj za podjetnice inovatorke. Podeljene bodo štiri nagrade, in sicer tri nagrade v višini 100.000,00 EUR vsaka ter nagrada za mlado inovatorko (do 35. leta starosti) v višini 50.000,00 EUR. Nagrade bodo dodeljene štirim inovatorkam, ki so imele največji vpliv na inovacijski ekosistem.

Se poigravate z idejo o svojem poslu?

Na SPOT točki Data lahko ustanovite d. o. o. ali pa se odločite za ustanovitev s. p..

Postopek je enostaven in brezplačen. Pri njem je pomembno predvsem to, da pravilno izberete dejavnosti, s katerimi se boste v vašem podjetju ukvarjali.

In ne pozabite: dober računovodja je pametna naložba.

 

Evropska nagrada za ženske inovatorke 2019 – kdo se lahko prijavi?

Natečaj je odprt za ženske podjetnice iz celotne Evropske unije in držav, ki so povezane v Horizon 2020, ki so bodisi ustanovile uspešno podjetje ali pa na trg lansirale inovacijo. Vloge bo ocenjevala skupina neodvisnih strokovnjakov s področja cele Evrope.

Pravni nasvet

Evropska nagrada za inovatorke pa bo dodeljena glede na naslednje kriterije:

  • prodor inovacije
  • vpliv storitve ali produkta na dobrobit evropske družbe in evropskih državljanov
  • inspiracija drugih podjetnikov in podjetnic.

Dobra ideja in ustanovitev podjetja

Če imate dobro poslovno idejo, nikar ne odlašajte z odpiranjem lastnega podjetja. Pogum in inovativna ideja vas lahko v prihodnosti pripeljeta tudi do nagrade kot je opisana zgoraj.

Potrebujete pravni nasvet? Pišite nam!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Če nimate osnovnega kapitala za ustanovitev d. o. o., lahko svoje poslovanje začnete kot samostojni podjetnik. Podjetniški svetovalci na naši VEM točki (SPOT registracije) vam bodo pomagali z nasveti, katero dejavnost izbrati, naši pravniki pa vam lahko pomagajo zaščititi svojo blagovno znamko. Brez pravočasne zaščite vaše ideje in blagovne znamke se lahko namreč zgodi, da vsa bo nekdo drug prehitel in se okoristil z vašo idejo. Za termin za registracijo ali za pravno svetovanje nas pokličite na 01 6001 530 ali nam pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja