Go to Top

Enkratni solidarnostni dodatek bo ob otroškem dodatku izplačan jutri!

Enkratni solidarnostni dodatek v višini 30 EUR je namenjen enemu od staršev oz. drugi osebi, ki je upravičena do otroškega dodatka v 1. do 6. dohodkovnem razredu po Zakonu o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev. Tisti, ki so oziroma bodo prejeli povečan znesek dodatka za veliko družino, do tega ukrepa niso upravičeni.

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Se na vas obrača zaposleni, ki bi želel delati skrajšani delovni čas zaradi starševstva? Ne veste kako pogodbeno urediti krajši delovni čas zaradi starševstva? Ste v dilemi, ali je to združljivo s protikoronskimi ukrepi? Pišite našim pravnikom na [email protected] in povprašajte po ponudbi.

Informativni izračun plače

 Enkratni solidarnostni dodatek bo prejelo približno 200.000 upravičencev!

Ima vaše podjetje urejene pravilnike in obvezne akte? Pošljite povpraševanje!

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Za lajšanje posledic epidemije bo enkratni solidarnostni dodatek k otroškemu dodatku 30 evrov na otroka prejelo približno 200.ooo upravičencev. Skupna vrednost ukrepa je 6 milijonov evrov. Dodatek bo vsem upravičenim prejemnikom otroškega dodatka izplačan jutri, 30.06.2020.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Višina enkratnega solidarnostnega dodatka

Če otroški dodatek prejemate za enega otroka boste prejeli enkratni solidarnostni dodatek v višini 30 eur, če prejemate otroški dodatek za 2 otroka pa v višini 60 eur.

BRUTO NETO PLAČA

Enkratni solidarnostni dodatek ni predviden za velike družine!

Enkratni solidarnostni dodatek ni predviden za upravičence dodatka za velike družine. Ti so dodatek (poleg rednega za velike družine) že prejeli, in sicer 100 evrov za velike družine s tremi otroki in 200 evrov za velike družine s štirimi in več otroki.

Se pa ta enkratni solidarnostni dodatek ne izključuje s tistim, ki so ga prejeli upravičenci do solidarnostnega dodatka v višini 150 eur za druge ranljive skupine.

ZNESEK REGRESA 2020

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na [email protected].

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja