Go to Top

Električni skiro – njegova uporaba brez 500 evrov kazni?!

Električni skiro skoraj nepogrešljiv

Električni skiro je po pandemiji postal skoraj nepogrešljiva oblika mobilnosti. Vladini predlogi ureditve te tehnološke nuje, ki je že vsesplošno razširjena, predvideva nekatere omejitve! Tudi trenutno možna globa 500 evrov, bi naj ne bi bila več aktualna.

Informativni izračun plače

Prijavite se na naše brezplačne spletne novičke. Te se vrtijo predvsem okrog podjetništva in podjetniško naravnanih zakonodajnih novostih. Občasno Vas preko njih obvestimo tudi o ugodnostih, kot so brezplačni seminarji in usposabljanja – in tako ste lahko eni prvih, ki koristite to ugodnost! Prijavite se lahko TUKAJ!

PODJETNIŠKA IZOBRAŽEVANJA NA DATI

Uporaba skiroja dovoljena le starejšim od 14 let

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Manja Veličkovič, univ. dipl. prav., DataManja Veličkovič, univ. dipl. prav., Data

Vladin predlog, ki naj bi bil že v fazi medresorskega usklajevanja, v prvi vrsti predvideva omejitev glede na starost. Električni skiro bodo tako uporabljali le starejši od 14 let. Do dopolnjenega 18. leta bo zanj zahtevana uporaba zaščitne čelade.

Vas zanima kako odpreti s.p. ali d.o.o.?

Električni skiro je po vladinem predlogu uvrščen med lahka motorna vozila, dokler njihova hitrost ne prekorači 25 km/h ter niso širša od 80 cm. V isti razred torej kot rolke na električni pogon, segway-i na električni pogon ipd..

Po zakonu bo moral biti opremljen z belim žarometom na sprednji strani, na zadnji strani pa pozicijsko svetilko, ki oddaja rdečo svetlobo. Zadnja stran mora vsebovati tudi rdeč odsevnik in na obeh straneh rumene ali oranžne bočne odsevnike.

BRUTO NETO PLAČA

Uporaba v cestnem prometu je za električni skiro po predlogu prepovedana!

Električni skiro bo po predlogu mogoče voziti le po kolesarskem pasu, kolesarski stezi ali kolesarski poti. Razen v primeru, ko teh prometnih površin ne bo na voljo – takrat se bo električni skiro lahko uporabljal tudi za vožnjo ob desnem robu smernega vozišča ceste. To velja le v naselju, kjer je najvišja dovoljena hitrost vožnje do 50 km/h.

Le v kolikor širina kolesarske poti omogoča vožnjo dveh električnih skirojev vzporedno, bo ta dovoljena, drugače je zahtevana vožnja enega za drugim. Električni skiro bo potrebno parkirati  na način, da ne ovira prometa.

Ste sveži podjetnik brez izkušenj z vodenjem poslov? Ali veste kakšne so vaše nove obveznosti? Znate izstaviti račun?

Električni skiro vam bo kljub temu lahko prinesel kazen!

Neprimerna vožnja po cesti bo kaznovana z predvideno globo 250 evrov, nepravilna splošna raba pa z 40 evrov predvidene globe. Uporaba telefona bo na električnem skiroju kaznovana z 40 evrov kazni po predlogu.

MINIMALNI in MAKSIMALNI ZNESEK ZA MALICO

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja