Go to Top

Decembrska brezposelnost višja kot novembra

Decembrska brezposelnost – slab odstotek več registriranih brezposelnih kot novembra

Decembrska brezposelnost – lansko leto decembra sicer ni bilo višjega porasta brezposelnih. Običajno je bila brezposelnost zadnji mesec leta višja. Na zavodu za zaposlovanje so decembra našteli slabih 66 tisoč registriranih brezposelnih.

Informativni izračun plače

Decembrska brezposelnost – imate idejo ali hobi, ki jo želite spremeniti v podjetniško pot?

Mogoče lahko svojo brezposelnost rešite tudi sami? Imate idejo ali pa hobi, ki bi jo želeli spremeniti v podjetniško pot? Lahko se udeležite našega brezplačnega webinarja Zaslužite s hobijem ali idejo! Prijavite se lahko tukaj! Na naši DATA točki pa lahko ustanovite s.p. ali d.o.o. Če potrebujete dodatne informacije, nas lahko pokličete na 01/600-1530 ali pa nam pišite na [email protected].

Ustanovite podjetje pri nas na Dati!

Decembrska brezposelnost – v decembru na novo prijavljenih skoraj 6000 ljudi

V zadnjem mesecu 2021 se je na novo v evidenco brezposelnih oseb pri zavodu prijavilo 5956 ljudi. To je 19,2 odstotka več kot novembra 2021 ter 23 % manj kot decembra 2020. Od teh je bilo 425 iskalcev prve zaposlitve, 3197 brezposelnih zaradi izteka zaposlitve za določen čas in 85 brezposelnih zaradi stečajev. 1171 je bilo presežnih delavcev. Skupno so sicer na zavodu za zaposlovanje našteli 65969 registriranih brezposelnih.

Preverite še podjetniška izobraževanja na Dati!

podjetniško svetovanje

Preberite tudi – Minimalna plača v 2022!

Decembrska brezposelnost – odjavljenih 5366 brezposelnih

Decembra 2021 je zavod iz evidence odjavil 5366 brezposelnih. Od teh se jih je zaposlilo oz. samozaposlilo 2916. Med tistimi, ko se zaposlili, je bilo največ tajnikov, prodajalcev, delavcev za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih, čistilcev, strežnikov in gospodinjskih pomočnikov. Veliko se jih zaposlilo tudi kot komercialni zastopniki za prodajo, natakarji, skladiščniki, vozniki osebnih vozil, taksijev ter lahkih dostavnih vozil. Prav tako je bilo veliko zaposlitev (pomočnikov) vzgojiteljev predšolskih otrok, poslovnih sekretarjev, frizerjev, kozmetikov, ekonomistov ter strokovnih sodelavcev za zdravstveno nego.

Prijavite se na seminar Prednosti in slabosti samozaposlitve!

Decembrska brezposelnost – delodajalci sporočili več kot 12 tisoč prostih delovnih mest!

Delodajalci so decembra zavodu sporočili 12.034 prostih delovnih mest. Največ jih je bilo na področju predelovalnih dejavnosti, gradbeništva, zdravstva in socialnega varstva ter izobraževanja. Daleč največ povpraševanja je bilo po delavcih za preprosta dela v predelovalnih dejavnostih ter delavcih za preprosta dela pri visokih gradnjah.

Postanite stranka našega računovodskega servisa!

Decembrska brezposelnost 2021 manjša kot 2020 po vsej državi

Od konca leta 2020 pa do konca 2021 se je brezposelnost zmanjšala v vseh območnih službah Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje. Najbolj se brezposelnost zmanjšala v območnih službah v Kranju (-32,9 %), Murski Soboti (-29,7 %), Novi Gorici (-29,6 %) in Kopru (-29,2 %). Najmanjši upad brezposelnosti je bil v območni službi v Sevnici (-19,3 %).

Ostanite na tekočem: Prijavite se na e-novice

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja