Go to Top

Data d.o.o. organizira delavnice za samozaposlitev

Kot je že znano, bodo v prihodnjih mesecih ponovno na voljo subvencije za samozaposlitev, za katere je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo namenilo 18,7 milijona evrov. O novih zagotovljenih sredstvih za subvencije za samozaposlitev smo na naši spletni strani že pisali.

Na podlagi poziva za izvedbo aktivnosti programov pomoči pri samozaposlitvi – »Delavnica za samozaposlitev« na območju Območne službe Ljubljana, je bilo podjetje Data d.o.o. izbrano za edinega izvajalca delavnice.

S tem namenom vam sporočamo, da bo Data d.o.o. po pričetku vključevanja v program subvencij za samozaposlitev pričela z izvajanje Delavnic za samozaposlitev.

Le-te bodo organizirane v treh zaporednih delovnih dni, v posameznem obsegu osmih šolskih ur. Na delavnicah bodo potencialni podjetniki spoznali osnove podjetništva, financiranje podjetništva ter trženje in predstavitev podjetja.

Kratka predstavitev sklopa delavnic:

Osnove podjetništva

Na prvi delavnici boste spoznali podjetništvo in kje najti poslovne ideje. Predstavili vam bomo, kako se sploh lotiti podjetništva in kakšni so procesi poslovanja podjetja. Naučili se boste tudi napisati dober poslovni načrt, ki vam bo v pomoč in vodilo pri poslovanju vašega podjetja. Seznanili pa se boste tudi s postopki registracije gospodarske družbe ali samostojnega podjetnika ter delovnimi razmerji.

Financiranje podjetja

Na drugem predavanju boste spoznali načine finančnega načrtovanja in poslovanja, kjer vam bomo podrobneje razložili finančne načrte, likvidnost in kontrolo. Seznanili se boste tudi z osnovami računovodstva in knjigovodstva. Predstavili vam bomo vsa podporna okolja za samozaposlitev oziroma možnosti koriščenja instrumentov podpornega podjetniškega okolja.

Trženje in predstavitev podjetja

Brez trženja si v današnjih dneh težko predstavljamo poslovanje podjetja. Zato je pomembno, da pred začetkom opravimo raziskavo trga in se pripraviti na trženje na lokalnem ali širšem tržišču. Spoznali boste trženjski načrt, različne prodajne poti in promocijo podjetja. Sama analiza trženja je ključnega pomena za posamezno podjetje, zato vam bomo predstavili realizacijo (simulacijo) poslovne ideje, vas opozorili na posamezne kritične točke, potencialne rešitve in priložnosti.

Po delavnicah boste prejeli tudi vso gradivo, ki vam bo v pomoč kasneje, pri vašem poslovanju.

Veselimo se vašega obiska in zadovoljni smo, da se vse več ljudi odloča tudi za podjetništvo. Po delavnicah in preveritvi poslovne ideje bomo vsakemu potencialnemu podjetniku nudili tudi https://data.si/ustanovitev-podjetja/. Za več informacij o delavnicah na voljo prek maila data@data.si  ali telefona 01/600 15 30.

DATA d.o.o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja