Go to Top

Danes ob 21h.: Data v oddaji Prava ideja!

Danes zvečer vas vabimo k ogledu oddaje Prava ideja na slovenski nacionalni televiziji (TV SLO 2), s pričetkom ob 21. uri. Tema nocojšnje oddaje bodo razpisi – kje jih najti, kdo vam pri tem lahko pomaga in kako lahko podjetniki do sredstev sploh pridete.

Data v oddaji Prava ideja!

Prava ideja

Data podjetnikom že več let pomaga pri razpisih preko brezplačnih seminarjev in brezplačnih nasvetov v okviru razpisa VEM. Na izobraževanjih nudimo pregled tistih razpisov, ki so najbolj zanimivi za podjetnike. Podjetnike informiramo o tem, na kaj morajo biti pri prijavi pozorni, svetujemo pa jim tudi glede tega, kako naj zapeljejo idejo, da bo na razpisu imela več možnosti za uspeh.

Na kaj morate biti pozorni pri prijavi?

Najprej je potrebno pozorno prebrati administrativne pogoje, ali lahko v prijavi sodelujemo. Nato se osredotočimo na vsebinski del in kriterije, ki nam povedo, kakšne možnosti imamo na razpisu. Zadnje čase so razpisniki precej bolj pozorni na bonitete in finančne kazalce podjetij, ki se prijavljajo. Na splošno pa lahko rečemo, da na razpisih zmagujejo ideje, ki so inovativne, imajo mednarodni potencial, zaposlujejo nove kadre in prispevajo k varovanju okolja.

Kje najti razpise?

Razpise lahko najdemo na različnih straneh ministrstev in njihovih izvajalskih agencij, odvisno od tega, na katero področje spada naša ideja. Svojevrsten izziv pa za slovenska podjetja predstavljajo razpisi Evropske komisije. Po eni strani so ti razpisi veliko bolj zahtevni, saj tukaj tekmujemo s podjetji in organizacijami iz celotne Evropske unije in širše, po drugi strani pa podjetjem širijo obzorja in jim omogočajo dostop do novih informacij, inovativnih znanj in mednarodnih partnerstev.

Kakšni so izzivi črpanja evropskih sredstev, kakšna je prava strategija črpanja le-teh in kako je s poročanjem po prejemu sredstev, si oglejte danes, 17. januarja 2017, ob 21.00 v oddaji Prava ideja na TV SLO 2.

Pripravila: mag. Dario Berginc in Monika Kern, Data d. o. o.

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.

SPIRIT Slovenija, javna agencija Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Evropski sklad za regionalni razvoj

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja