Go to Top

Cestnine nižje za »nov« razred tovornjakov!

Cestnine oz. uvedba novega razreda cestnin je predmet predloga nove uredbe, ki je v medresorskem usklajevanju. Uredba naj bi nove cestnine uvedla s 1. septembrom letos.

NOVO: BREZPLAČNI WEBINARJI NA DATI

Razmišljate, da bi ustanovili svoje podjetje za transport? Potrebujete informacije glede upravitelja prevozov? Za podrobna vprašanja in rezervacijo termina na DATA točki SPOT Registracija nam pišite na data@data.si!

Podjetje Data d.o.o. nudi inovativno rešitev podpornih storitev tudi za transportna podjetja!

Pri podjetju Data d.o.o. nudimo širok nabor računovodskih storitev za podjetnike v transportnem sektorju. Nudimo podporo pravnega oddelka, davčnega svetovanja in oddelka za svetovanje na področju dela tujcev.

Informativni izračun plače

Ima vaše podjetje urejene pravilnike in obvezne akte? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Pri nas Vam lahko za zaposlene vodimo plače, pripravljamo pogodbe o zaposlitvi, pripravljamo vloge za delovna dovoljenja, vodimo administracijo povezano s tem, vodimo prijave in odjave v zavarovanje in nenazadnje nudimo tudi usposabljanje iz varstva in zdravja pri delu za voznike. Nudimo Vam tudi podporo pri pridobivanju licence za prevoz blaga ter potrdilo za voznika, ki ni državljan EU in  tudi birokracijo povezano z bivanjem voznika.

Pišite nam na data@data.si za ponudbo ali termin za sestanek!

Čakanje na delo – 3 korona paket

Cestnine z novim razredom

Nov razred naj bi se uveljavil pri tistih vozilih, pri katerih se cestnina plačuje glede na prevoženo razdaljo, torej tovornjakih. Do sedaj sta bila v veljavi dva razreda za cestnine.

  1. Prvi razred je vključeval vozila, ki so imela dve ali tri osi in skupine vozil z dvema ali tremi osmi, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kilogramov. Ta razred naj bi se z novo uredbo razdelil na razred motornih vozil z dvema osema in razred motornih vozil (ali skupnih vozil) s tremi osmi.
  2. Drug razred za določanje cestnine je do sedaj vključeval motorna vozila, ki so imela več kot tri osi, pri katerih največja dovoljena masa presega 3500 kg, in skupine vozil z več kot tremi osmi, katerih največja dovoljena masa vlečnega vozila presega 3500 kg.

Bruto neto plača

Cestnine za ta razred nižje za 10%!

Uredba določa tudi nižjo višino cestnine za ta »novi« razred. Ta je za 10% nižja, kot sedanji skupni razred.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja