Go to Top

Čas za odprtje d.o.o. – kako najhitreje do svojega podjetja?

Čas za odprtje d.o.o. je potrebno gledati iz vsaj dveh vidikov: časa, ki je povezan z registracijo na DATA točki in časa, ki je povezan s postopki do vpisa v register podjetij.
Če tudi vi želite odpreti d.o.o., lahko to na enostaven način uredite na DATI. Pokličite 01 600 1530 ali pišite na data@data.si in si rezervirajte termin!

Brezplačno registrirajte podjetje

Čas za odprtje d.o.o. – postopek registracije na DATA točki

Čas za odprtje d.o.o. z vidika trajanja na postopku registracije na DATA točki je 30 minut. Skupaj z referentom DATA točke se na postopku registracije d.o.o., pripravi akt o ustanovitvi d.o.o. (ali družbena pogodba, če d.o.o. ustanavlja več družbenikov), sklep o imenovanju zastopnika, sklep o določitvi poslovnega naslova, izjava zastopnika ter davčne podatki za Finančno upravo RS. Vsa dokumentacija se podpiše in družbenik od referenta prejme dokumentacijo za odprtje začasnega računa na banki. Postopek registracije d.o.o. se s tem na DATA točki zaključi.

Izračunajte si plačo

Izberite dobrega računovodjo

Čas za odprtje d.o.o. in postopki do vpisa d.o.o. v register podjetij

S prejetimi dokumenti družbenik odpre začasni račun na izbrani banki, kamor se nakaže ustanovitveni kapital. Banka izda potrdilo o vplačilu kapitala, ki ga v originalu vrne nazaj na DATA točko. Takrat referent lahko elektronsko odda vlogo na registrsko sodišče. To v približno tednu dni pregleda podatke podjetja. Če je z vlogo vse v redu, sodišče izda sklep o vpisu v poslovni register. S tem sklepom se podjetnik vrne nazaj na banko in začasni račun spremeni v poslovni račun. Podjetje lahko začne s poslovanjem.

Interni akti podjetja

Kdaj se lahko čas za odprtje d.o.o. zavleče?

Čas za odprtje d.o.o. se zavleče, če registrsko sodišče izda odredbo o dopolnitvi vloge za vpis v register podjetij. Največkrat se dopolnitev vloge zgodi zaradi neustreznega imena za podjetje, ki ga predlaga družbenik in pri njem vztraja kljub opozorilu referenta, da je izbrano ime preveč podobno že vpisanemu imenu podjetja pri družbi, ki je že vpisana v registru podjetij. V tem primeru mora družbenik predlagati novo ime podjetja, referent pa pripraviti novo dokumentacijo za registracijo d.o.o. Postopek se zavleče tudi, če registrsko sodišče ugotovi, da obstajajo omejitve za vpis družbenika, ki se nanašajo na 10.a člen ZGD-1. O tem smo pisali v tem članku.

Da bi bil čas za odprtje d.o.o. čim krajši, se lahko odločite za individualno svetovanje pri podjetniških svetovalcih podjetja DATA. Pišite jim na data@data.si ali jih pokličite na 01 600 1530.

Prijavite se na e-novice!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja