Go to Top

Brezplačno delo – 1. del: volontersko pripravništvo in kratkotrajno delo

Ste že naleteli na nekoga, ki je bil pripravljen v vašem podjetju delati zastonj, v zameno za pridobitev izkušenj in znanj? Sliši se odlično, a v resnici je brezplačno delo v večini primerov v nasprotju z zakonodajo. V nadaljevanju vam predstavljamo prvi dve izmed (legalnih) oblik brezplačnega dela in sicer volontersko pripravništvo in kratkotrajno delo.

volontersko pripravništvo in kratkotrajno deloVolontersko pripravništvo

Slovenska zakonodaja volontersko pripravništvo v zasebnem sektorju dovoljuje le v zelo omejenem obsegu, saj Zakon o delovnih razmerjih določa, da ga je mogoče skleniti le, če to omogoča poseben zakon. Takšen zakon je na primer Zakon o pravniškem državnem izpitu, kjer se lahko pripravništvo opravlja tudi volontersko. Na večini drugih področij, kjer neplačano pripravništvo postaja vse pogostejše, pa za takšno delo ni pravne podlage. 

Kratkotrajno delo

Za kratkotrajno delo se šteje brezplačno opravljanje dela v mikro družbi, zasebnem zavodu ali pri podjetniku z največ 10 zaposlenimi, kadar jih opravlja zakonec podjetnika ali lastnika oziroma solastnika gospodarske družbe oziroma zasebnega zavoda, njegovi otroci ali starši. Kratkotrajno delo traja največ 40 ur na mesec in se lahko opravlja izključno brezplačno. Pozor – tudi pri kratkotrajnem delu ste kot delodajalec zavezani plačevati prispevek za zavarovanje za primer poškodbe pri delu in poklicne bolezni.

Pripravil: Gašper Meden


Komentar (1)

  • Cecilija Krt 21. Septembra 2014 - 11:12 Odgovori

    Prosim če mi odgovorite. Sem upokojenka in bi rada delala pri hčerki, ki je direktocija v podjetju, ni pa lastnik oz. solastnik podjetja, je pa partnerica lastnika podjetja. Ali lahko delam kot kratkotrajno delo. Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja