Go to Top

Ali lahko s. p. organizira dražbo?

Spraševali ste nas, če lahko s. p. organizira dražbo.

izobraževanje

Prednosti in slabosti samozaposlitve

Vse prednosti in slabosti samozaposlitve dobite na enem mestu!

Več informacij

Če samostojni podjetnik organizira dražbo za tretje osebe, potem mora (do)registrirati primerno dejavnost. Če sam kupi in proda na dražbi mora imeti registrirano dejavnost trgovine, če pa svoje proizvode le proda na dražbi pa ne rabi imeti registrirane katere od trgovinskih dejavnosti temveč le proizvodno za svoj izdelek oziroma proizvod.

Prijava na brezplačno izobraževanje

s. p. organizira dražboDražba je dogodek, na katerem se lahko izvede nakup ali prodaja različnih izdelkov, premičnin, nepremičnin in tudi pravic. Izdelek se proda kupcu, ki ponudi najvišjo ceno, dražbe pa potekajo vnaprej in na vnaprej določenih lokacijah in poteka le fizično (fizično morata biti na njej prisotna tako kupec kot prodajalec).

Postopek registracije podjetja je na VEM točki brezplačen. Rezervirajte si svoj termin na 01 600 1530 ali nam pišite na data@data.si!

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Če s. p. organizira dražbo za tretjo osebo

V tem primeru bo potrebna (do)registracija nekatere/-ih dejavnosti. Gre za hiter in enostaven ter brezplačen postopek. Največkrat gre v teh primerih za doregistracijo dejavnosti, kot so 47.790 Trgovina na drobno v prodajalnah z rabljenim blagom (kamor spada tudi dejavnost dražbenih hiš pri prodaji na drobno), 47.910 Trgovina na drobno po pošti ali po internetu (kamor spadajo tudi dražbe prek interneta), 45.110 Trgovina z avtomobili in lahkimi motornimi vozili (kamor sodi tudi  dejavnost dražbe avtomobilov in lahkih motornih vozil) ali dejavnost 46.1 Posredništvo,
kamor sodi tudi dejavnost dražbenih hiš pri prodaji na debelo, tudi prek interneta.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Če samostojni podjetnik sam kupi in proda na dražbi

V tem primeru mora imeti samostojni podjetnik registrirano dejavnost trgovine (na drobno, na debelo, s takšnimi in drugačnimi izdelki (za točno katero trgovino gre v vašem primeru, si lahko pogledate v Standardni klasifikaciji dejavnosti (SKD 2008).

Če samostojni podjetnik le prodaja svoje izdelke na dražbi

V tem primeru s. p. ne rabi imeti registrirane dejavnosti, povezane s trgovino in dražbo, temveč le za proizvajanje svojih izdelkov. V zadnjem času so precej popularni t. i. smutiji in domača zelišča, pisali pa smo že o tem, kako zaslužiti s peko piškotov in izdelovanjem naravne kozmetike.

Prijava na brezplačno izobraževanje

Preberite tudi:

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja