Go to Top

Akcijski načrt naj bi rešil težave startupov v Sloveniji

Vlada je pripravila akcijski načrt Slovenija – dežela startupov, ki prepoznava težave zagonskih podjetij in navaja ukrepe za njihovo rešitev. Akcijski načrt je nastal na podlagi ovir za start up podjetja, ki so bile predstavljene na konferenci PODIM. Ta velja za enega vodilnih startup dogodkov v alpsko-jadranski regiji.

izobraževanje

Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo

Bi se tudi vi radi podali v podjetništvo? Začetne nasvete dobite na našem izobraževanju!

Več informacij

Akcijski načrt vsebuje ukrepe na treh področjih. In sicer:

  • odprava ovir na zakonodajnem področju,
  • povezovalno okolje in
  • finančne spodbude.

Ukrepi naj bi prinesli bolj konkurenčno okolje za start up podjetja oziroma projekte, predvsem s področja hitrorastočih in visoko tehnoloških podjetij.  Sodelovati bodo morala praktično vsa ministrstva. Rok za implementacijo rešitev, ki jih predlaga akcijski načrt, je določen konec marca 2018. Prvo poročanje pristojnih ministrstev pa vlada pričakuje že do 31. oktobra.

Prijava na izobraževanje

Če tudi vas mika podjetništvo, svoje poslovne ideje lahko brezplačno preverite na našem izobraževanju Zasluži denar s svojim hobijem ali idejo. Na njem boste izvedeli tudi, kakšne so možnosti za najcenejši vstop na trg in kje pridobiti potreben zagonski kapital. O pridobivanju evropskih sredstev pa sicer razlagamo na izobraževanju Evropska sredstva so na voljo – ste pripravljeni?.

Kakšne probleme naslavlja akcijski načrt?

akcijski načrtUdeleženci konference PODIM vidijo priložnost za start up podjetja v Sloveniji predvsem v dodatnih davčnih olajšavah in oprostitvah, poenostavitvah in zmanjšanju birokracije ter zakonodajne regulative ter okrepitvi pozitivnega odnosa do podjetništva.

Prav tako si želijo boljše podpore ustanoviteljem startup podjetij, boljšega poznavanja dejanskih potreb startupov ter nadaljnje podpore v obliki javnega dolžniškega in lastniškega kapitala.

Prijava na izobraževanje

Slovenski startupi lani zbrali 96 milijonov dolarjev investicij

Startupi slovenskih ustanoviteljev so po podatkih skupnosti Silicijevi vrtički v letu 2016 doma in v tujini uspeli zbrati 95,7 milijona dolarjev investicij. To je sicer manj od rekordnih 131,7 milijona dolarjev v letu 2015, a več od 67,3 milijona dolarjev sredstev v letu 2014. Startupi so od leta 2005 zbrali skupno 350 milijonov dolarjev v okviru približno 400 investicij.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja