Go to Top

Likvidnostni kredit za mikro, mala in srednje velika podjetja ter zadruge

Likvidnostni kredit  (P7C) za mikro, mala in srednje velika podjetja ter zadruge je zgolj eden izmed napovedanih finančnih instrumentov, namenjen za blažitev posledic koronavirusa na gospodarstvo. Slovenski podjetniški sklad (SPS) ta ukrep namenja za podjetja v panogah, ki jih je že sedaj najbolj občutijo posledice koronavirusa. Javni razpis bo objavljen v uradnem listu 27.03.2020.

Ste lastnik podjetja in vam je upadel promet? Se bojite, da bo do tega prišlo? V pravni službi DATA vam pomagamo pri pridobitvi državnih pomoči! Pišite nam na data@data.si .

Likvidnosti kredit bo namenjen le posebej določenim sektorjem

Likvidnostni kredit SPS bo, kot že omenjeno, prioritetno namenjen odpravi likvidnostnih težav na različnih področjih poslovanja. Koristila ga bodo lahko samo mikro, mala in srednje velika podjetja, ki delujejo v naslednjih sektorjih:

  • hotelirstvo,
  • gostinstvo,
  • turistične storitve,
  • dobavne verige za avtomobilsko industrijo,
  • storitve transporta ter
  • ostala predelovalna dejavnost.
Predstavitev aktualnih javnih razpisov

Ta likvidnostni kredit bo namenjen tudi s.p.-jem

Upravičenci za likvidnostni kredit so mikro, mala in srednje velika podjetja ter zadruge. Posebej velja poudariti, da bodo za ta likvidnostni kredit lahko zaprošali tudi s.p.-ji.

Potrebujete nasvet glede državnih pomoči gospodarstvu? Pošljite povpraševanje!

Anja Gašperlin, univ. dipl. prav., DataAnja Gašperlin, univ. dipl. prav., Data

Predvidoma in glede na do sedaj znane podrobnosti bodo podjetja in podjetniki upravičeni, če imajo na dan oddaje vloge najmanj 2 zaposleni osebi za polni delovni čas:

  • 143. čl. ZDR-1 določa, če polni delovni čas ni določen z zakonom ali kolektivno pogodbo, se šteje za polni delovni čas 40 ur na teden.
  • Po 67. členu Zakona o delovnih razmerjih ima delavec, ki dela krajši delovni čas, v skladu s predpisi o pokojninskem in invalidskem
    zavarovanju, predpisi o zdravstvenem zavarovanju ali predpisi o starševskem dopustu, pravice iz socialnega zavarovanja, kot če bi delal
    polni delovni čas.
  • V primeru samostojnega podjetnika se za zaposleno osebo šteje nosilec dejavnosti, ki je zavarovan za polni delovni čas.

Likvidnostni kredit – za kolikšen kredit bo mogoče zaprositi?

Upravičena podjetja bodo lahko zaprošala za likvidnostni kredit v višini od 40.000 – 125.000 EUR.

Informativni izračun plače

Ugodno zavarovanje

Zavarovanje likvidnostnega kredita bo z osebnimi menicami lastnika ali direktorja. Torej bo šlo za osebno poroštvo.

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Kreditni pogoji

Za ta finančni instrument veljajo naslednji kreditni pogoji:

  • doba vračila: 7 mesecev
  • obrestna mera: 1,75% letno
  • moratorij: 4 mesece

 

Potrebujete nasvet glede prijave na javni razpis? Pišite našim svetovalcem na data@data.si.

Komentarjev (8)

  • aleš japelj 15. Marca 2020 - 19:33 Odgovori

    Rabil bi likvidnostna sredstva za obdobje 3 let v višini 25,000,00 eur ,z minimalno obrestno mero ,prosil bi za urgenco.TEL 041 281 803 ALEŠ

    • DATA d.o.o. 16. Marca 2020 - 9:21 Odgovori

      Pozdravljeni g. Aleš.

      Javni razpis, ki je napovedan za 20.3.2020 ima predvideno najnižjo vrednost kredita, za katerega lahko zaprošate 40.000 EUR. Vsebinske podrobnosti so znane samo okvirno in so navedene že v našem članku. Torej bodo vse podrobnosti poznane ta petek, ko bo javni razpis tudi uradno objavljen. Je pa za 27.3.2020 napovedan še en javni razpis, namenjen financiranju obratnih sredstev (plače, materiali…). Za slednjega se žal še ne ve kakšna bo minimalna vrednost zaprošenega kredita.

      Predlagam, da nam pišete na data@data.si. Na ta način vam bomo lahko ažurno posredovali vse relevantne informacije in v kolikor se odločite tudi pričeli s pripravo potrebne dokumentacije. Tudi v našem podjetju smo se namreč odločili, da v dobro vseh nas zmanjšamo osebne neposredne kontakte in delovni proces prilagodimo trenutnim razmeram.

      Hvala in vse dobro.

      Lep pozdrav,
      DATA d.o.o.

      • Suzana Križanič 18. Marca 2020 - 11:38 Odgovori

        Pozdravljeni. Kot večina tudi jaz sem s.p. z 1 zaposlenim. Ker trenutno nimam vir prihodka, kot gostinka me zanima ce tudi jaz lahko zaprosim za likvidni kredit?

        • DATA d.o.o. 8. Aprila 2020 - 20:58 Odgovori

          Pozdravljeni ga. Križanič.

          Zahvaljujemo se vam za povpraševanje. Trenutno je odprt javni razpis P1 PLUS 2020. Kot s.p. z enim zaposlenim lahko kandidirate na javnem razpisu, če vaše podjetje izpolnjuje tudi druge pogoje. Prosim, pišite nam na data@data.si ter nam zaupajte naziv vašega podjetja, da preverimo izpolnjevanje pogojev.

          Lep pozdrav in vse dobro,
          DATA d.o.o.

    • Sebastjan Kenda 17. Marca 2020 - 13:22 Odgovori

      Pozdravljeni
      Izdelumem lesene zaboje ter kombi prevoze imam redne strenke za prevoze Mercator tehnika sedaj zaprto ni dela cca 400,00 € mesecno in Galvi Villach vozim na relaciji Žiri-Domžale -Villach in nazaj za potrebe triatlonov IRON MAN,od začetka marca pa do konec septembra 20.000,00 cca kaj predlagate

      • DATA d.o.o. 6. Aprila 2020 - 11:39 Odgovori

        Pozdravljeni.

        V kolikor se zanimate za kandidiranje na javnem razpisu za pridobitev subvencioniranega kredita nam pišite na data@data.si ter pripišite naziv podjetja in svoje kontaktne podatke.

        Lep pozdrav, DATA d.o.o.

  • Igor gnezda 25. Marca 2020 - 9:17 Odgovori

    Pozdravljeni,

    Glede novega predloga glede napotitve delavca na cakanje: ali v primeru da ima podjetje enega zaposlenega in ga zaradi zaprtja dejavnosti zaradi virusa poslje na delo: dobi sofinancirano 20% netto place ali 100%?

    Hvala,
    Igor

    • DATA d.o.o. 26. Marca 2020 - 15:58 Odgovori

      Pozdravljeni.

      Zahvaljujemo se vam za vprašanje. Nove zakonske spremembe naj bi Vlada predvidoma potrdila jutri. Svetujemo vam, da spremljate našo spletno stran še naprej. Naši pravniki bodo pripravili pojasnila nove zakonodaje v člankih. Dokler zakon ni potrjen pa žal ne moremo z gotovostjo odgovoriti na vaše vprašanje.

      Lep pozdrav,
      DATA d.o.o.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja