Go to Top

Pavziranje je priložnost za ustanovitev s.p.

Pavziranje je status dijaka ali študenta, ko v preteklem šolskem letu ni uspel opraviti vseh šolskih oziroma študijskih obveznosti in se ne more vpisati v naslednji letnik. In, ker se bliža novo šolsko oziroma študijsko leto, je beseda pavziranje na programu marsikatere družine v tem času. Pavziranje pa lahko izkoristite tudi za ustanovitev podjetja in skok v podjetništvo.

Informativni izračun plače

Pavziranje pa marsikateri študent izkoristi za delo, pridobivanje izkušenj in novih stikov. Vsako leto v tem obdobju na naši VEM točki DATA zaznamo porast bodočih podjetnikov, ki so se za odprtje podjetja odločili ravno zaradi pavziranja. Zato pavziranje ni stran vrženo leto! Le pravilno se je potrebno organizirati.

Pavziranje je priložnost za nabiranje podjetniških izkušenj

Pavziranje je priložnost za nov začetek. Ustanovite svoje podjetje! Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Morda razmišljate, da bi se namesto pavziranja samozaposlili? Samozaposlitev namesto študija je dobra ideja tudi za vse študente, ki dvomijo v pravilnost svoje izbire študija. Ali že veste, kaj vas v življenju resnično zanima? Ste vsaj potihem pomislili tudi na podjetništvo?

Zakaj je lahko pavziranje nov začetek?

  • Ker boste lahko končno delali tisto, kar vas resnično veseli.
  • Ker vam bo tekla delovna doba.
  • Ker boste pridobivali izkušnje in se prekalili (tako v podjetništvu kot tudi osebnostno).
  • Ker boste spoznali svojo konkurenco in trg.
  • Ker je to lahko velika odskočna deska za vašo kariero: nabrali si boste izkušnje in poznanstva.
  • Ker vam, če se boste v Poslovni register Slovenije, ki ga vodi AJPES, vpisali prvič, pripada polovično plačevanje prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje, drugo leto poslovanja pa so ti prispevki 30 odstotkov nižji.

>>> Naročite se na naše e-novice, da ne boste zamudili pomembnih novosti s področja podjetništva.

Postopek registracije s.p. na VEM točki

Na postopek na VEM točko, mora bodoči podjetnik prinesti:

  1. Osebni dokument
  2. Svojo davčno številko
  3. Overjeno Izjavo lastnika objekta, kjer bo poslovni naslov podjetja, če podjetnik sam ni lastnik ali solastnik objekta (stanovanja), kjer bo poslovni naslov. V kolikor ste lastnik ali vsaj solastnik objekta/stanovanja, Izjave ne potrebujete.

Pravni nasvet

Referent VEM točke vas vodi skozi postopek in skupaj z njim pri registraciji s.p. izpolnita prijavo podatkov za AJPES (register podjetij), prijavo podatkov za FURS (davčni podatki) in prijavo v zdravstveno zavarovanje (M1). Podpišete obrazce in referent jih elektronsko pošlje na omenjene institucije. Sklep o registraciji podjetja prejmete po pošti na naslov s.p., naslednji dan od datuma, ki ste ga postavili za registracijo podjetja, ko ste bili na postopku na VEM točki. S tem sklepom, ki vam ga pošlje AJPES, nato na banki odpirate račun za namene poslovanja s.p.. Po pošti nato dobite tudi Potrdilo o prijavi v zavarovanje, ki vam ga pošlje Zavod za zdravstveno zavarovanje.

Potrebujete zanesljiv računovodski servis

Marina Arh, DataMarina Arh, Data

Mesečno boste državi plačevali socialne prispevke v višini 385,42 EUR. V kolikor prvič odpirate s.p., boste lahko uveljavljali 50% nižje pokojninske prispevke znotraj socialnih prispevkov prvo leto poslovanja, drugo leto poslovanja so ti prispevki nižji 30%. Tako boste lahko za prispevke prvo leto poslovanja plačevali cca 260,00 EUR/mesečno.

Pokličite za termin postopka registracije s.p. na našo VEM točko (01 6001 530) ali nam pišite na data@data.si. Referenti VEM točke Data bomo poskrbeli, da pavziranje ne bo vaša nočna mora, ampak izkušnja, ki vam bo prišla prav po uspešno opravljenem študiju.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja