Go to Top

Kako preveriti podjetniško idejo?

Vrnili ste se z dopusta, spočiti, polni energije in upoštevali ste naš nasvet, da lahko dobro podjetniško idejo prejmeš, ko si sproščen, daleč od vsakodnevnih obveznosti, odprtih oči in našpičenih ušes. Kaj pa zdaj, kako ustanoviti podjetje? Sprašujete se tudi, kako boste preverili vašo podjetniško idejo ali sploh koga zanima, kaj nameravate početi in katere dejavnosti boste opravljali kot podjetnik.

Informativni izračun plače

Ta stopnja razmišljanja o vaši podjetniški ideji, je zelo pomembna stopnička na podjetniški zgodbi. Namreč imeti idejo samo po sebi še ne pomeni ničesar. Je nekaj v oblaku, nekaj kar ne obstaja drugje kot v vaših mislih. Zato je zelo pomembno, da se dobro potrudite z analizo trga oziroma v veliko pomoč vam bo proces priprave poslovnega načrta. Je pisanje poslovnega načrta res zahtevno?

Imate podjetniško idejo? Rezervirajte si brezplačen termin pri nas in vodili vas bomo skozi celoten postopek ustanovitve s.p. ali d.o.o.!

Podjetniško idejo analizirajte z opisi idej na spletu

Ustanavljate s.p. ali d.o.o.? Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Še pred pisanjem poslovnega načrta, se je morda dobro malo razgledati po svetu in preveriti ali kje že obstaja podjetnik, ki počne kaj podobnega, kot bi želeli početi sami. Predlagamo vam nekaj povezav na spletu, ki vam bodo v pomoč:

Opisov idej na spletu je ogromno. Splača se potruditi, pregledati in analizirati informacije, saj vam bodo v pomoč pripravi poslovnega načrta.

S pomočjo poslovnega načrta, družbenih omrežij, pogovorov s prijatelji o vaši zamisli, boste ugotovili ali idejo lahko izkoristite tudi za poslovno priložnost.

Kako preveriti podjetniško idejo?Vaš naslednji korak pa bo obisk naše VEM točke, kjer vam bomo pomagali pri postopku registracije vašega podjetja. Običajno se podjetniki začetniki odločajo za registracijo samostojnega podjetnika, ker, povedo na registraciji, bodo postopoma začeli z dejavnostjo in še osvajali podjetniška znanja.

Katerih 5 vprašanj nam najpogosteje zastavljajo podjetniki pred ustanovitvijo podjetja? Kakšni so dejanski stroški za s.p.?

Pravni nasvet

Ko bom vse vedel o podjetništvu, bom tudi jaz odprl podjetje!

Ne bo šlo. Nemogoče je »vse vedeti o podjetništvu«. Podjetništvo je živa stvar, ki se neprenehoma spreminja. Zato so uspešni podjetniki ljudje, ki si upajo, ki imajo dobre ideje, delovne navade in hodijo po svetu s široko odprtimi očmi in so se pripravljeni učiti vse življenje.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja