Go to Top

Odkrijte podjetništvo na dopustu

Na dopustu je čas za odklop. Oddahnemo si od rutinskih delovnih opravil, doma, ljudi, ki jih srečujemo vsak dan. To je čas, ko se posvečamo družini, stvarem, ki jih radi počnemo, nikamor se nam ne mudi. To je tudi čas, ko imamo v glavi prostor o razmisleku o novih stvareh. Med njimi je lahko tudi ustanovitev lastnega podjetja.

Informativni izračun plače

Na dopustu imamo tudi čas za razmišljanje o svoji karierni poti, o delovnem mestu, o podjetju in sodelavcih. O tem ali smo zadovoljni s svojim delom in življenjem. O tem, da bi radi kaj spremenili pri sebi in se morda začeli ukvarjati s čim novim v življenju.

Vas zanima kako odpreti sp ali kako ustanoviti d.o.o.?

Na dopustu pridejo ljudje do podjetniške ideje

Dostikrat  referenti VEM točke DATA slišimo primere, ko nam podjetniki na postopku registracije podjetja zaupajo, da so se na dopustu odločili, da bodo svoj hobi spremenili v posel. Ali, da so do ideje prišli, ko so ležali na plaži in opazovali ljudi okoli sebe. Ali so sedeli  v senci borovcev na pijački in opazovali mimoidoče, ko se jim je utrnila ideja.

Ste na dopustu prišli do poslovne ideje? Ustanovite podjetje! Pri nas je to enostavno - rezervirajte si termin na 01 600 1530

Bogdana Rejc, DataBogdana Rejc, Data

Morda se še spomnite palačinkarja, ki je do ideje, da bo pričel s peko palačink prišel, ko je na dopustu ob morju opazoval vrsto pred stojnico, kjer so pekli palačninke. V hudi pripeki, se je pred stojnico, kjer je omamno dišalo po sladkem prigrizku, vila dolga vrsta lačnih turistov. In je razmišljal, če lahko poleti v vročini čakajo na slastne palačinke, potem lahko turisti stojijo v vrsti za palačinke tudi v kakšnih drugih, morda bolj prijaznih klimatskih razmerah. Ostalo je zgodovina. Palačinkar je svoj posel razvil in je danes podjetnik, ki tudi na policah znanega trgovca ponuja svoje nove produkte.

Pravni nasvet

O podjetniški ideji boste razmišljali na dopustu in tudi po njem

Če vam ideja za posel ne bo in ne bo šla iz glave in se boste spraševali, kaj je naslednji korak, ki ga je potrebno narediti v smeri uresničitve vaše podjetniške ideje, potem si je dobro za začetek odgovoriti na nekaj vprašanj:

Zakaj želim ustanoviti podjetje? Kateri problem bo reševala moja poslovna ideja? Kdo bodo moji kupci? Katere vire imam? Kakšni so moji cilji?

V nadaljevanju boste analizirali trg in pripravili temeljit poslovni načrt. Poslovni načrt vam bo pokazal, ali je vaša poslovna-dopustniška ideja že postala poslovna priložnost.

Ko vas bodo prijatelji, znanci, potencialne stranke cukale za rokav, kje in kdaj lahko kupijo, naročijo, pridejo do vašega produkta, potem bo čas, da pokličete na našo VEM točko DATA in se naročite na postopek registracije podjetja. Skupaj bomo izbrali ustrezne dejavnosti (SKD) in vas pospremili na vašo poslovno pot.

Potrebujete pravni nasvet? Pokličite naše pravnike na telefon 01 6001 528 ali jim pišite na data@data.si.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja