Go to Top

Ste se že kdaj odločili nekaj in naslednji dan že to delali? Hitra registracija s.p. je ravno tako možna že z naslednjim dnem!

Hitra registracija statusa samostojnega podjetnika (s.p.) je možna za kogarkoli in pri nas je postopek registracije s.p. vedno brezplačen. Postopek je hiter, a zanj morate biti pripravljeni. Kateri so postopki in kako se najbolje pripraviti na hitro registracijo… Vse v nekaj korakih!

Informativni izračun dohodnine

Pred hitro registracijo s.p.

Pred registracijo morate urediti vse, kar zahteva postopek. Za postopek potrebujete osebni dokument in davčno številko. V kolikor niste fizično lastnik objekta, kjer bo sedež, pa potrebujete tudi overjeno izjavo lastnika objekta. Izjavo mora podpisati, kot tudi overiti, lastnik objekta. Za lastnika objekta se smatra tisti, ki je v zemljiški knjigi naveden kot lastnik. Izjavo lahko podpiše in overi tudi lastnik ali več lastnikov, ki predstavlja vsaj 25 % lastniški delež- pogojeno, da se ostali lastniki s tem strinjajo.

Izjavo se brezplačno overi pri nas ali pa se obišče lokalno Upravno enoto oz. notarja, kjer overitev seveda ni brezplačna.

Za registracijo na VEM točki Data, potrebujete tudi termin in zanj pokličite na 01 600 1530.

Vas zanima odprtje sp-ja ali odprtje popoldanskega sp?

Med registracijo ne pozabite na…

Tudi med postopkom hitre registracije s.p.-ja, boste morali izpolniti določene elemente registracije. Pri nas je postopek voden s strani referenta, ki se docela spozna na zadevo, vendar je priporočljivo, da pridete na registracijo malce pripravljeni.

Ste se že kdaj odločili nekaj in naslednji dan že to delali? Hitra registracija s.p. je ravno tako možna že z naslednjim dnem!Tako boste izprašani s strani referenta po dejavnostih, ki jih nameravate opravljati preko s.p. in referent jih bo razvrstil po klasifikaciji po kateri se vpisujejo v vlogo. Izprašani boste tudi po vrsti vodenja knjig, ki ga boste izbrali in to je pomembno, saj to lahko določite le ob registraciji in s koncem leta- a le za naslednje leto. Tako boste izbirali med normiranim upoštevanjem stroškov ali vodenju knjig po dejanskih stroških. Pri slednjemu je potrebno navesti tudi ali bo šlo za enostavno- ali dvostavno- knjigovodstvo.

To ni nikakršen problem, saj na VEM točki Data d.o.o., nudimo tudi računovodske storitve in za tiste, ki se odločijo za računovodsko podporo z naše strani, dobijo zajeto v računovodskem paketu tudi opredelitev katera izbira se Vam najbolj izplača. Povprašajte torej po naših računovodskih storitvah in se informirajte čimprej!

Pravni nasvet

Po hitri registraciji s.p.

Iščete zanesljiv računovodski servis

Marina Arh, DataMarina Arh, Data

Tudi najbolj preproste hitre registracije s.p. zahtevajo še ureditev oz. odprtje bančnega računa na banki in ureditev plačevanja prispevkov ter akontacije davka na dobiček. Za slednje lahko poskrbi tudi računovodja, saj v okviru naših računovodskih storitev uredimo tudi obračun in pripravimo podatke za plačevanje. Tudi glede izbire banke lahko ob registraciji povprašate našega VEM referenta za priporočilo!

Potrebujete še bolj konkretne informacije o vaši registraciji s.p.?

Vam smo na voljo za vprašanja, ki nam jih lahko najenostavneje posredujete na data@data.si. Potrudimo se za čim hitrejši odgovor in Vam lahko v tej točki tudi ponudimo katere od drugih storitev povezanih s poslovanjem – kot je davčno svetovanje, svetovanje pravnika ali računovodje. Kar je najbolje ponuja podjetje Data to – vse na enem mestu!

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja