Go to Top

Za trgovino s fotoaparati in fotografsko opremo je potreben predvsem »know-how«!

Lepše vreme prinese tudi idilična doživetja, ki jih lahko ujamemo tudi s fotoaparati. V kolikor se na fotoaparate spoznate malce bolje ali ste tehnični strokovnjak, ki se spozna na njihovo »drobovje«, je vredno razmisliti o registraciji lastnega podjetja. Pravi strokovnjaki so seveda prav tisti, ki se spoznajo tako na izdelek, kot tudi na kupce izdelka in njihove potrebe in izdelke, ki jih oni izdelujejo. Kot rečejo:»Fotografija je navadno strast, ki se največkrat pozna prav na končnem izdelku«.

Informativni izračun dohodnine

Registriranje trgovine na drobno s fotoaparati in sorodno opremo

Trgovska dejavnost vključuje kupovanje blaga za nadaljnjo prodajo. Zanjo je potrebno imeti registrirano primerno dejavnost – v primeru trgovine na drobno s fotoaparati (in sorodno opremo) je to »Druga trgovina na drobno v drugih specializiranih prodajalnah« (SKD 47.789). Za trgovino na debelo pa je potrebno registrirati »Trgovina na debelo z električnimi gospodinjskimi napravami« (SKD 46.430).

Za trgovino s fotoaparati in fotografsko opremo je potreben predvsem »know-how«!Dejavnost nima posebnih začetnih pogojev, razen tistih ki zadevajo trgovinsko dejavnost v splošnem. Tako je zahtevana izpolnitev minimalnih tehnični pogoji v trgovini na drobno, obvezno vodenje podatkov o trgovskem blagu in določitev odpiralnega časa. Več o temu si lahko preberete v Zakonu o trgovini (ZT-1) in Pravilniku o minimalnih tehničnih pogojih za opravljanje trgovinske dejavnosti.

Bi se radi podali v svet podjetništva? Ustanovitev podjetja je pri nas povsem preprosta.

Izposojanje fotoaparatov in fotografske opreme

Strokovnjak, ki se ukvarja s fotoaparati, je tudi v poziciji za izposojanje fotografske opreme opreme, še posebno profesionalne opreme. Tako je razumno, da ob registraciji, registrirate še sledeče dejavnosti:

  • dajanje drugih izdelkov za široko rabo v najem in zakup (SKD 77.290)
  • dajanje drugih strojev, naprav in opredmetenih sredstev v najem in zakup (SKD 77.390)
  • trgovina na drobno v prodajalnah z rabljenim blagom (SKD 47.790)

Tako lahko trgovec s fotografsko opremo trži svoje izkušnje in »know-how« za boljšo uporabniško izkušnjo kupca, kot tudi profesionalnih uporabnikov.

Pravni nasvet

Registracija podjetja pri nas je dolgoročno gledano bolj ekonomična

V kolikor podjetnik registrira družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.) na naši VEM točki, privarčuje čas in denar, saj je registracija hitra in brezplačna. A se učinki opazijo tudi kasneje. Na naši VEM točki že ustanovljen d.o.o. lahko npr. dodaja dejavnosti, menjava zastopnike in spreminja naslov – vse brezplačno, tudi kasneje v aktivni dobi podjetja. V primeru registracije pri nas, se lahko pozanimate tudi o naši široki ponudbi svetovalnih in računovodskih storitev. Koristite lahko storitve naših pravnikov in davčnih svetovalcev – vse na eni lokaciji ter na enem mestu.

Dodajte svoj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja